افترافکت چیست ؟ به همراه فیلم آموزشی

فهرست عناوین

همین الان ببین : فیلم افترافکت چیست ؟ 👇🏻

افترافکت چیست

ادوبی افترافکت* یک برنامه نرم افزاری برای خلق موشن گرافی و جلوه های ویژه ویدیویی، محتوای آنلاین و پرزنتیشن ها می باشد که برای هر یک از دو سیستم عامل ویندوز و مک در دسترس است. افترافکت به صورت گسترده در خدمت تلویزیون و پست پروداکشن های فیلم برای ایجاد جلوه های ویژه، انیمیشن و مونتاژ ویدیو قرار گرفته است.

پروژه هایی که توسط افترافکت ایجاد شده اند می تواند در شبکه های تلویزیونی، ویدیو، سایت ها کانال ها و کیوسک های تبلیغاتی مورد استفاده قرار بگیرند.
افترافکت بخشی از ادوبی کرییتیو کلاود (Adobe Creative Cloud) می باشد.

افترافکت می تواند برای طراحی عناوین، خلق کرکترهای کارتونی و ساخت انیمیشن مورد استفاده قرار گیرد. با وجود اینکه افترافکت می تواند همه آن کارها را انجام دهد ولی مانند یک نرم افزار تدوین نیست.
این برنامه در ایده آل ترین حالت خود برای ایجاد افکت بعد از ادیت فیلم یا ایجاد انیمیشن یا موشن گرافیک در حرکت دادن اجزای ثابت می باشد.
این یک ابزار برای داستان سرایی است، ابزاری برای خلق موشن گرافیک های بصری که می تواند رسانه ها را برای بیان خود در داستان ، تصویر یا یک حس تقویت سازد.

افترافکت چیست

استفاده های عمده از افترافکت

استفاده عمده از افترافکت می تواند به سه مقوله تقسیم شود: انیمیشن، افکت یا جلوه های ویژه، و مونتاژ.
موشن گرافی یک نوع خاصی از انیمیشن است که برای ساخت آن از افترافکت استفاده می شود که شامل ایجاد حرکت و تغییر مکان آبجکت های عموما ثابت مانند لوگو، متن، و هر عنصر گرافیکی دیگری می باشد.
افکت ها که گاهی به آن جلوه های بصری هم گفته می شود (Visual Effects or VFX) بسیار در فیلم ها و ویدیو ها دیده شده اند.
افزودن برف به صحنه یک ویدیو، ایجاد آب یا آتش، تبدیل یک آبجکت جامد به مایع همه مثال هایی از این نوع افکت ها می باشند. شما می توانید از افترافکت برای خلق چنین جلوه های بصری در ویدیویتان استفاده کنید.

افترافکت چیست

افترافکت همچنین برای مونتاژ دیجیتالی استفاده می شود که شامل سرهم بندی چندین ویدیو در یک پروژه است. حال می خواهد ویدیو ها در یک لایه قرار داشته باشند یا از هم جدا و هر کدام در گوشه ای از اسکرین، افترافکت می تواند همه این ویدیو های چندگانه را در یک ویدیوی مونتاژی واحد ادغام کند.

چه کسی از افترافکت استفاده می کند

افترافکت را هنرمندانی که حوزه هنرهای بصری فعالیت دارند، انیمیشن سازان، آژانس های تبلیغاتی، ویدیوسازان، تدوینگران، متخصصان شبکه های اجتماعی، تولیدکنندگان ویدیو، طراحان موشن گرافی و متخصصان رابط کاربری استفاده می کنند.
تخصص در افترافکت نیازمند تمرین های دقیق و عمیق در هر کدام از این حوزه هاست.

افترافکت چیست

افترافکت برای تلویزیون و ویدیو گرافی

افترافکت کارش را با برنامه ای برای متخصصان گرافیک شروع کرد تا بتوانند ویدیو های با کیفیت بالا را برای شبکه های تلویزیونی ایجاد کنند. همچنان این یکی از مهمترین کارهایی است که امروزه برای آن از افترافکت استفاده می کنند.

اگر پای خود را در ساختمان های پست پروداکشن، آژانس های تبلیغاتی، استودیوهای طراحی موشنگرافی بگذارید، شما خواهید دید که همه ی آنها از افترافکت برای ساخت محتواهای اورجینال استفاده میکنند، مانند تبلیغات زیرنویسی، تبلیغات تلویزیونی و عنوان بندی ها.

افترافکت چیست

بسیاری از متخصصان به صورت روزانه برای مونتاژ و موشن گرافی از این نرم افزار استفاده می کنند. در واقع شما می توانید در هر ویدیویی که از شبکه های تلویزیونی می بینید یا تمامی فیلم های سینمایی و بسیاری از ویدیوهای اینستاگرام، رد پایی از افترافکت مشاهده کنید.

افترافکت برای خلق محتوای وب

مونتاژ ویدیو در همه سایزها در اینترنت چه به عنوان بازاریابی چه به عنوان ابزاری برای ارتباط می تواند به بهترین شکل خود درآید، فقط در صورتی که برای خلق موشن گرافیک های مناسب و با کیفیت از افترافکت استفاده شود.

چه بخواهید محتوای خلق شده خود را در یوتیوب یا ویمو (Vimeo) به اشتراک بگذارید یا بخواهید در حد یک حرفه ای ظاهر شوید و در نتفلیکس (Netflix) و هولو (Hulu) محتوای خود را به نمایش بگذارید افترافکت بهترین ابزاری است که می تواند به کمک شما بیاید.

افترافکت چیست

افترافکت برای ارائه یا پرزنتیشن (Presentation)

نمایش دهنده های دیجیتال مانند تلویزیون های HD، مانیتورها و پروژکتورها جایی هستند که در آن موشن گرافی ها به نمایش در می آیند، مانند بسیاری از بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی و غیره. حتی می توان از آن برای ارائه نمونه کار با چارت ها و نمودارها و انیمیشن اسلایدها و گراف ها استفاده نمود.

خواندن این مقاله تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک در چیست؟

با توجه به ازدیاد و در دسترس بودن تلویزیون های HD یا سایر نمایشگرهای دیجیتال، بسیاری از مکان های عمومی مانند مترو از موشن گرافی هم برای سرگرمی و هم برای اطلاع رسانی استفاده می کنند.

افترافکت چیست

افترافکت سی سی (After Effects Creative Cloud)

ادوبی افتر افکت سی سی نرم افزار استاندارد صنعتی برای جلوه های ویژه و موشن گرافی است. سی سی مخفف Creative Cloud  است و به صورت خودکار این نرم افزار برای کاربران آپدیت می شود.
Creative Cloud باعث تشریک مساعی بین دیگر نرم افزارهای ادوبی به هنگام نیاز می شود و همچنین اجازه همگام سازی تنظیمات شما بر روی هر کامپیوتر دیگری در هر جای دنیا را می دهد. هر چند می توان برنامه را به صورت محدود تنظیم کرد و برای استفاده از تمامی امکانات آن باید حق اشتراک را پرداخت نمود.

افترافکت چیست

چه چیزی را می توان با افترافکت خلق کرد

افترافکت به عنوان ابزاری برای خلق ویدیو، افکت و مونتاژ می توان ویدیو های دو بعدی را در فضای سه بعدی ایجاد نمود.
افترافکت می تواند برای طراحی عنوان، خلق کرکتر های کارتونی دو بعدی، مونتاژ ویدیو و متحرک سازی لوگو و متن مورد استفاده قرار گیرد.

افترافکت چیست

تاریخچه افترافکت

ادوبی افترافکت به تاریخ 1993 در شرکت علم و هنر رودآیلند ابداع شد. اینجا جایی بود که ورژن های 1 و 1.1 منتشر شد. در آن زمان فقط برای کامپیوترهایی با سیستم عامل مک ساخته شده بودند و توانایی این نرم افزار به لایه های مونتاژ و ماسک، افکت، کی فریم ها و ترنسفورم ها محدود بود.

ورژن بعدی افترافکت ورژن 2.0 در سال 1994 توسط شرکت آلدوس (Aldus) انتشار یافت. در این ورژن موشن بلور (Motion Blur) و رندر چندگانه به آن اضافه شد.
ورژن های 2.1 و 3 و 3.1 در سال 1995 1996 منتشر شد. شرکت ادوبی که در جولای سال 1993 شرکت آلدوس را خریداری کرده بود، ورژن 3 را به عنوان اولین ورژن با نام ادوبی منتشر کرد.

در می سال 1997 ورژن 3.1 به عنوان اولین ورژن برای سیستم عامل ویندوز منتشر شد.
همراه با این ورژن ترجمه فرانسه و آلمانی نیز به نرم افزار اضافه شد. در نوامبر همان سال خروجی GIF و همچنین Path Text Effect نیز به صورت رایگان برای کابران در دسترس قرار گرفت.

افترافکت چیست

تسخیر دنیای دیجیتال

ورژن 4 در ژانویه سال 1999 همراه شمار زیادی از بهبودها انتشار یافت. این بهبودها شامل صوت، افکت های انتقالی، پنجره های جدید، اسکرین بخش بندی شده، لایه های تغییرات (Adjustment Layer)، خط کش ها و راهنماها، فایل های ورودی بیشتر، پشتیبانی از فایل های وکتور ایلوستریتور، برچسب های رنگی در تایم لاین بودند. این ورژن در واقع اولین ورژن دوگانه برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک بود و کم کم افترافکت در صدد تسخیر دنیای دیجیتال برآمد.

ورژن 4.1 در دسامبر همان سال منتشر شد و در این ورژن افکت های 3D ، لایه های سکانس و پشتیبانی از تصاویر اضافه شد. ورژن 5 که در آوریل 2001 انتشار یافت، بسیاری از امکانات را به خود اضافه کرد مانند وارد کردن فایل های فوتوشاپ و PDF و کانال های 16بیت رنگ و لایه های سه بعدی و نور.

افترافکت چیست

در ژانویه 2002 ورژن 5.5 با اضافه شدن multiple 3D view و دوربین کار خود را آغاز کرد. ورژن 6 در آگوست 2003 با قابلیت ادیت لایه های فوتوشاپ و رنگ و انیمیشن منتشر شد. ورژن 6.5 در ژوئن 2004 با ارتقای کمی نسبت به ورژن قبلی انتشار یافت.

در ژانویه 2006 ورژن 7 با قابلیت پشتیبانی از نرم افزار ادوب بریج (Adobe Bridge) و داشتن لینک برای نرم افزار ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) منتشر شد.
این ورژن قابلیت پشتیبانی از صدای 32 بیت را دارا بود و اولین سری از نرم افزار افترافکت بود که ورژن های اسپانیایی و ایتالیایی داشت.

ادوبی افترافکت CC و CS

در جولای سال 2007 افترافکت CS3 معرفی شد. در سپتامبر سال 2008 CS4 معرفی شد و اپدیت آن در ماه می سال 2009 و اکتبر 2010 رسید. افترافکت CS5 نیز در سال 2010 برای از بین بردن ایرادات افترافکت CS4 منتشر شد که چهار آپدیت داشت. افترافکت CS6 در آوریل 2012 که به صورت یک نرم افزار بسیار قدرتمند درآمده بود منتشر شد که دو آپدیت داشت.

افترافکت چیست

خواندن این مقاله کاربردهای پریمیر به زبان ساده

اولین ورژن افترافکت سی سی در ژوئن سال 2013 معرفی شد. که به آن سینما فوردی و بسیاری چیزهای دیگر به آن اضافه شد. افترافکت سی سی 2014 در ژوئن 2014 کار خود را آغاز کرد. توانایی های این ورژن قابلیت ورودی فیلم های دوربین های سونی و MPEG4 را نیز دارا شد. این ورژن دو آپدیت در سپتامبر و دسامبر داشت.

افترافکت سی سی 2015 در نوامبر 2015 با آپدیت هایی در ژانویه و ژوئن 2016 منتشر شد. افترافکت سی سی 2017 در نوامبر 2016 توسط تیم پروژه های Creative Cloud معرفی شد. آپدیت دوم این نرم افزار در آوریل 2017 برای بهینه سازی GPU منتشر شد.

افترافکت سی سی 2018 آخرین ورژنی بود که قابلیت نصب روی ویندوز سون و 8 و 8.1 را دارا بود. چرا که با آمدن افترافکت سی سی 2019، فقط روی ویندوز 10 امکان نصب را داشت. در حال حاضر افترافکت سی سی 2020 جدید ترین ورژن است.

افترافکت چیست

فرمت های افترافکت

افترافکت سی سی فایل های مشخصی را می تواند وارد کند و خروجی بگیرد. البته پلاگین هایی هم هست که می تواند این لیست را گسترش دهد. برای وارد کردن فایل های Quick Time و یا AVI باید کدک (Codec) آنها در کامپیوتر موجود باشد.
پیام های خطا معمولا به این معناست که باید کدک ها نصب شود. اینها لیست فرمت هایی است که افترافکت پشتیبانی می کند.

افترافکت چیست

صدا Audio

این فایل های صوتی می تواند هم به صورت فایل های ورودی خوانده شود هم به همین فرمت خروجی گرفته شود:
Advanced Audio Coding (AAC, M4A); Audio Interchange File Format (AIF, AIFF); MP3 (MP3, MPEG, MPA, MPE); and Waveform (WAV)

افترافکت چیست

تصاویر ثابت Still Images

این فرمت های تصاویر ثابت می تواند هم قابلیت خواندن توسط افترافکت سی سی را دارد و هم توانایی خروجی گرفتن:
نکته: شما می توانید هر گونه تصاویر ثابت را به عنوان یک سکانس در افترافکت وارد کنید.
Adobe Photoshop (PSD); Cineon (CIN, DPX); IFF (IFF, TDI); JPEG (JPG, JPE); OpenEXR (EXR); Portable Network Graphics (PNG); Radiance (HDR, RGBE, XYZE); SGI (SGI, BW, RGB); Targa (TGA, VDA, ICB, VST); and TIFF (TIF).
لیست زیر فقط برای وارد کردن به افترافکت می باشد:
Adobe Illustrator (AI, EPS, PS); Adobe PDF (PDF); Bitmap (BMP, RLE, DIB); Camera raw (TIF, CRW, NEF, RAF, ORF, MRW, DCR, MOS, RAW, PEF, SRF, DNG, X3F, CR2, ERF); CompuServe GIF (GIF); Discreet RLA/RPF; ElectricImage (IMG, EI); Encapsulated PostScript (EPS); Maya Camera Data (MA); and PCX.

افترافکت چیست

ویدیو و انیمیشن

این فرمت ها برای ویدیو و انیمیشن در افترافکت هم قابلیت خواندن را دارد هم توان خروجی گرفتن:
3GPP (3GP, 3G2, AMC); Animated GIF (GIF); DV; Open Media Framework (OMF); QuickTime (MOV); and Video for Windows (AVI).

این فرمت ها فقط می تواند در افترافکت وارد شود:
Adobe Flash Player (SWF); Adobe Flash Video (FLV, F4V); AVCHD (M2TS); Media eXchange Format (MXF); MPEG-1 (MPG, MPE, MPA, MPV, MOD); MPEG-2 (MPG, M2P, M2V, M2A, M2T); MPEG-4 (MP4, M4V); Windows Media (WMV, WMA); and XDCAM HD/XDCAM EX (MXF, MP4)

افترافکت چیست

فایل پروژه ای

این فایل ها می تواند هم در افترافکت وارد شود هم خروجی گرفته شود به استثنای Advanced Authoring Format (AAF) که فقط می تواند در افترافکت وارد شود:
Adobe After Effects XML Project (AEPX); Adobe Premiere Pro (PRPROJ); Cinema 4D Importer

فایل هایی با فرمت  CMYK

فایل های زیر که از رنگ CMYK استفاده می کنند می توانند در افترافکت وارد شوند:
Adobe Photoshop (.PSD); Adobe Illustrator (.AI); and Encapsulated PostScript (.EPS). The files are then converted to RGB.
نکته: افترافکت نمی تواند هیچ ورودی را به فایل هایی که از فضای رنگی RGB استفاده نمی کنند مانند CMYK اختصاص دهد مگر اینکه قبل از آن به فضای رنگی RGB تبدیل شود.
بیت در هر کانال و 32 بیت در هر کانال 16 Bpc & 32Bpc16

زمانی که افترافکت می تواند در هر کانال 16 و 32 بیت (bits per channel) عمل کند، اکثر ویدیو ها و انیمیشن ها فقط از 8 بیت در هر کانال می توانند پشتیبانی کند. گاهی برای بیت های رنگی بیشتر در هرکانال مجبور می شوند از سکانسهایی استفاده کنند که از عکس ها تشکیل شده نه از ویدیو ها.

خواندن این مقاله تغییر رنگ چشم در فتوشاپ به صورت حرفه ایی

فرمت عکس های ثابت می تواند از 16 بیت در هر کانال پشتیبانی کند و افترافکت می تواند آنها را در فایل های PSD، PNG ، TIFF، IFF و SGI رندر کند. فرمت هایی که 32 بیت در هر کانال را پشتیبانی می کند شامل PSD، EXR، HDR و TIFF.
کدک های ویدیو که 10 بیت در هر کانال را پشتیبانی می کنند توسط نرم افزار هایی چون ادوبی پریمیر پرو ایجاد می شوند. شما می توانید فایل های غیر فشرده YUV AVI 10 بیت در هر کانال که توسط ادوبی پریمیر پرو ایجاد شده اند را در پروژه های RGB افترافکت 16 بیتی وارد کنید. همچنین شما می توانید فایل های 10 بیتی YUV را توسط افترافکت رندر نمایید.

افترافکت چیست

 چگونه افتر افکت بیاموزیم

چندین راه برای یادگیری افترافکت وجود دارد که شامل حضور در سر کلاس، به صورت آنلاین، توسط آموزش های ویدیویی و با استفاده از آموزش های دیگر چون کتاب هاست.

افترافکت چیست

یادگیری افترافکت در کلاس

آموزشگاه ها و مراکز آموزشی که در آنها می توانید حضور پیدا کنید،برای اشخاصی مناسب است که با نشستن در سر کلاس و حضور یک مدرس بهتر یاد می گیرند.
کلاس های افترافکت نیاز به حضور مداوم و برنامه ریزی شده شاگرد و مدرس دارد. مزایای این نوع آموزش در این است که می توان به سوالات در همان لحظه پاسخ گفت و شاگرد می توانند در آنجا تمرین ها را انجام دهد و در صورت داشتن اشکال، توسط مدرس رفع گردد.

افترافکت چیست

افترافکت چیست

کلاس های آنلاین افترافکت

یادگیری آنلاین افترافکت یکی دیگر از روش های آموزش این نرم افزار قدرتمند می باشد. این نوع آموزش برای کسانی است که نیازی ندارند در سرکلاس حضور داشته باشند.
این نوع آموزش در گروه های کوچک توسط لایو های نرم افزار ها یا برای گروه های بزرگ تر توسط وب کنفرانس انجام می شود. در اینجا از مزایای بحث و پرسش و پاسخ در چت ها می توان نام برد.

آموزش خصوصی افترافکت

خیلی از شرکت ها این نوع آموزش را به کارمندان خود برای یادگیری افترافکت به عنوان مشوق و انگیزه ای برای تثبیت توصیه می کنند. که گاهی در ایران به این سبک، آموزش ضمن خدمت نیز گفته می شود.
آموزش خصوصی می تواند به عنوان یک روش مناسب مطرح شود چرا که آموزش ها می تواند درست در همان سطح و یا حوزه ای باشد که شاگردان به آن نیاز دارند.

افترافکت چیست

افترافکت چیست

خودآموزی افترافکت

تعداد بسیار زیادی از کتاب ها و ویدیو های آموزشی ادوبی افترافکت وحود دارد که می تواند مهارت در این نرم افزار را بیشتر کند. این روش مخصوص کسانی است که می توانند به تنهایی با دیدن این ویدیو ها و خواندن کتاب ها به یادگیری بپردازند . و در صورت داشتن هر گونه سوال و اشکال از تحقیق در آن مورد نهراسند.
این روش به شما این امکان را می دهد که بر اساس نیاز خود و روش خود و ظرفیت خود بتوانید این نرم افزار را یاد بگیرید.

پایان بخش :

افترافکت چیست ؟ به همراه فیلم آموزشی

5/5 - (3 امتیاز)

مطالعه بیشتر

طراحی انیمیشنی بارگذاری لوگو در افترافکت ( After Effects )
نرم افزار تری دی مکس در بازی سازی
بررسی جامع و مقایسه نرم افزارهای سه بعدی مایا ، تری دی اس مکس و سینما فوردی
انیمیشن سازی در تری دی مکس
10 تا از بهترین قالب های افترافکت کدامند؟
تری دی مکس در تبلیغات
Paint Symmetry نقاشی متقارن ابزار جدید و خلاقانه ی فتوشاپ
ویژگی های ایلاستریتور که با آن می توانید وارد بازار کار شوید + فیلم آموزشی
چگونه طراح موشن گرافی شویم ؟
ابزارهای افترافکت
نرم افزار پاورپوینت چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نورپردازی در تری دی مکس
استفاده از نرم افزار تری دی مکس در متریال دهی
پریمیر چیست ؟ و کاربردهای آن + فیلم آموزشی
آماده سازی تصویر ساخته شده در ایلاستریتور برای افترافکت
معرفی نرم افزار ورد و کاربرد های آن + فیلم آموزشی
معرفی کارایی ها و قابلیت های نرم افزار داوینچی
مدل سازی در نرم افزار تری دی مکس
وی ری چیست ؟
ایلوستریتور برای انیمیشن سازی با افترافکت
نرم افزار بلندر چیست؟
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی نرم افزاری آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی : تیم نرم افزاری پویااندیش
نحوه یادگیری گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *