نرم افزار پاورپوینت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اسلاید های زیبا و نمایش و ارائه های منحصر به فرد، همگی به لطف یکی از نرم افزار های محبوب و کاربردی شرکت مایکروسافت، یعنی نرم افزار پاورپوینت است. مایکروسافت پاورپوینت یکی از مجموعه نرم افزار های آفیس شرکت مایکروسافت است که قابلیت های منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

این نرم افزار را می توان راه کاری فوق العاده برای سازماندهی داده های مختلف در نظر گرفت. یک برنامه که در آن خلاقیت کاربران هم تا میزان بسیار زیادی دخیل است و می توان گفت بخش مهمی از کار با پاورپوینت متکی به این ویژگی است.

به نوعی می توان گفت نرم افزار کاربردی پاورپوینت یکی از مفید ترین و در دسترس ترین ابزار هایی است که در زمینه های متعددی می توان از آن بهره برد.
این نرم افزار یک راه حل عالی برای ایجاد و ارائه ابزار های کمک بصری در نظر گرفته می شود. به پاورپوینت، نرم افزار گرافیکی ارائه نیز گفته می شود.
این برنامه یک بسته نرم افزاری رایانه ای است که برای نمایش اطلاعات، معمولا به صورت نمایش اسلاید از آن استفاده می شود.
اسلاید های متعدد را می توان با ویژگی های گرافیکی و بصری جذاب تهیه کرد و آن ها را برای درک بهتر ارائه داد.
این نرم افزار یک برنامه نمایش اسلاید قدرت مند است و یکی از اجزای استاندارد و اصلی مجموعه مایکروسافت آفیس در نظر گرفته می شود.

نرم افزار پاورپوینت یک راه حل عالی

 نرم افزار پاورپوینت نیز به خوبی با نرم افزار های دیگر آفیس از جمله ورد و اکسل هماهنگ شده و می توان از مجموعه آن ها برای انجام کارهای فوق العاده استفاده کرد.
پاورپوینت در حال حاضر هم برای ویندوز و هم برای سیستم عامل مک دارای نسخه های سازگار است. از همه مهم تر این که این برنامه دائما در حال به روزرسانی است تا نسخه های جدید و آپدیت شده آن، قابلیت های بهتر و بیش تری را در اختیار کاربران قرار دهد.
در این جا می خواهیم به صورت جزئی تر در خصوص ویژگی های نرم افزار پاورپوینت و کارهایی که می توان با این برنامه جذاب بصری انجام داد . صحبت کنیم و ببینیم که اساسا کاربرد های متنوع این برنامه در چه زمینه ها و تخصص هایی پررنگ تر است. برای این منظور بهتر است ابتدا با تاریخچه نرم افزار جذاب پاورپوینت شروع کنیم.

خواندن این مقاله ایلوستریتور یا فتوشاپ مسئله این است ! تفاوت ایلاستریتور با فتوشاپ

مروری بر تاریخچه نرم افزار پاورپوینت

نرم افزار اولیه ای که برای ارائه اسلاید طراحی شد، برای نخستین بار در سال 1987 توسط یک شرکت توسعه دهنده نرم افزاری به نام Forethought منتشر شد. این برنامه در ابتدا تنها برای سیستم های مکینتاش در دسترس بود.
در ادامه سه ماه بعد از انتشار و ظهور پاورپوینت، شرکت مایکروسافت آن را به ارزش 14 میلیون دلار خریداری کرد و یک واحد تجاری جدید و اختصاصی را در Silicon Valley برای پاورپوینت راه اندازی کرد. از این نقطه به بعد، نرم افزار پاورپوینت به صورت رسمی جزئی از مجموعه مایکروسافت آفیس شد.
اولین نسخه مخصوص مکینتاش پاورپوینت در سال 1989 و اولین نسخه برای ویندوز نیز در سال 1990 منتشر شد. در ادامه با پیشرفت ها و به روز رسانی های نرم افزار، مایکروسافت پاورپوینت به یک رابط کاربری همگرا و عملکرد اشتراکی با سایر برنامه های کاربردی آفیس دست یافت.
بعد از انتشار نسخه مخصوص ویندوز نرم افزار پاورپوینت، سهم بازار این نرم افزار به صورت قابل ملاحظه ای رشد کرد . و پاورپوینت به عنوان یکی از محبوب ترین ابزار های موجود معرفی شد.

خواندن این مقاله  تفاوت ایندیزاین و ایلاستریتور در چیست؟

معرفی ویژگی ها و قابلیت های نرم افزار پاورپوینت

پاورپوینت دارای ابزار های متعددی است که می توان با آن ها کار های خلاقانه و بصری بسیار جذاب و زیبایی انجام داد. بسیاری بر این باورند که همین ویژگی های بصری می تواند ساعت ها فکر افراد را به خود مشغول کند.
کار با این برنامه بسیار ساده و راحت است و می توان به راحتی اسلاید ها را جا به جا و مرتب کرد. این برنامه گزینه ای عالی برای هر گونه ارائه ای است و می توان با آن ارتباط کاملی را با بیننده یا شنونده برقرار کرد. این ارتباط به دلیل بهره مندی اسلاید ها از مشخصه های گرافیکی و تصویری، بسیار قوی تر خواهد بود.
ویژگی دیگری برنامه مایکروسافت پاورپوینت دارد این است که می توان به اسلاید ها یا تصاویر هر اسلاید، صدا و موسیقی نیز اضافه کرد. این کار را برای ارائه دهندگان پاورپوینت به مراتب راحت تر کرده است. حتی می توان در پاورپوینت اسلاید های مورد نظر را به صورت فایل pdf در آورد و آن ها را پرینت گرفت. در کل نرم افزار پاورپوینت این قابلیت را دارد تا بتوان فایل های تهیه شده در آن را در فرمت های مختلفی استخراج کرد و آن را به اشتراک گذاشت.

خواندن این مقاله نقاشی دیجیتال چیست ؟ ( دیجیتال پینتینگ ) + فیلم آموزشی

نرم افزار پاورپوینت ابزار های متنوعی دارد

 این نرم افزار دارای ابزار هایی است که می توان از آن برای ایجاد طرح های رنگارنگ و جذاب با استفاده از قالب ها و تم های استاندارد استفاده کرد. در کل می توان برای این برنامه سه عملکرد کلی در نظر گرفت . اول بخش ویرایش گر برنامه که امکان درج متن و قالب بندی آن را فراهم می کند، دوم بخش درج و دستکاری تصاویر گرافیکی و سوم نیز یک سیستم نمایش اسلاید برای نمایش محتوا.
پاورپوینت دارای طیف وسیعی از انواع نمودار هاست که از جمله آن ها می توان به اشکال سه بعدی با جذابیت بصری اشاره کرد. به این ترتیب ارائه هر گونه اعداد با نمودار به صورت اسلاید در نرم افزار پاورپوینت به راحتی امکان پذیر است.
از همه مهم تر این که در این اسلاید ها می توان هر گونه محتوای تصویری و ویدئویی را هم اضافه کرد که این مهم جذابیت و کارایی پاورپوینت را دو چندان کرده است. انواع تصاویر و چارت های گرافیکی در پنل ابزاری این برنامه در دسترس کاربران است.
ابزار های افزودن جلوه های صوتی و تصویری به اسلاید ها، امکان متحرک سازی تصاویر و نمودار های گرافیکی در برنامه و ابزار های اسلاید شو و انیمیشن سازی اسلاید ها از دیگر قابلیت های جذاب نرم افزار پاورپوینت است که کار با این برنامه را حرفه ای تر می کند.

خواندن این مقاله  نرم افزار بلندر چیست؟

سیر گسترش کاربرد نرم افزار پاورپوینت

در ابتدا کاربرد عمده پاورپوینت برای ارائه تصاویر گروهی در سازمان های تجاری بود و برای چنین کارهایی این برنامه طراحی شده بود. اما این تنها شروع کار بود و در ادامه این برنامه بسیار جذاب توانست جای خود را در دیگر حوزه های کاری و فعالیتی نیز باز کند. این برنامه در کم تر از یک دهه اول انتشار و عرضه به خوبی توانست به یک ابزار کاربردی برای تمام زمینه ها و تمام افراد تبدیل شود.
نرم افزار پاورپوینت در ادامه توانست در موقعیت های ارتباطی مختلف، چه در زمینه های تجاری و کسب و کار و چه در گزینه های دیگر مانند زمینه های آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد. پاورپوینت به افراد این امکان را می دهد تا ارائه های خود را در زمان واقعی در وب با دیگران به اشتراک بگذارند. این برنامه در کل می تواند طیف وسیعی از کاربرد ها از گزینه های متوسط تا گزینه های فنی تر و حرفه ای تر را در خود جای دهد. اما به جرات می توان گفت . در اوایل معرفی و شهرت نرم افزار پاورپوینت، این برنامه اصلی ترین نرم افزار مورد استفاده در حوزه تجارت و کسب و کار بود.
زمینه های دیگر کاربرد این نرم افزار را می توان در :

خواندن این مقاله  نرم افزار اکسل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در نظر گرفت.

خواندن این مقاله ابزارهای افترافکت

اهمیت آموزش و یادگیری کار با نرم افزار پاورپوینت

در این جا با کارایی ها، قابلیت ها و طیف وسیع استفاده از پاورپوینت آشنا شدیم. در نتیجه می توان به راحتی به این مهم رسید . که تا چه میزان یادگیری و آموزش حرفه ای کار با پاورپوینت می تواند در زمینه های مختلف مفید واقع شود .
نرم افزار پاورپوینت در حال حاضر یکی از نیاز های اولیه در بسیاری از کسب و کار هاست و برای شروع فعالیت در هر حوزه ای، خصوصا زمینه های تجارت و آموزشی، کار با این برنامه ضرورت دارد. به دلیل آپدیت های متعدد و سازگاری آن با سایر برنامه های پرکاربرد، آموزش کار با نرم افزار پاورپوینت می تواند موجب بهبود کارایی این برنامه و افزایش بازده در کار با پاورپوینت شود.
برای این که بتوان به جنبه های متعدد ویژگی های پاورپوینت مسلط شد . و اسلاید های جذاب تر و حرفه ای تری را ایجاد کرد . آموزش گام به گام و دقیق کار با پاورپوینت می تواند گزینه ای عالی باشد. خصوصا اگر هدف یادگیری نرم افزار پاورپوینت بهبود موقعیت شغلی و حرفه ای باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

مطالعه بیشتر