نرم افزار اکسل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

فهرست عناوین

?what is Microsoft Exel

نمایش ویدیو درباره نرم افزار اکسل

نرم افزار اکسل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

یکی از نرم افزار های کاربردی مجموعه مایکروسافت آفیس، نرم افزار اکسل نام دارد. این نرم افزار یکی از برجسته ترین و پرکاربردترین برنامه های نرم افزاری در جهان است که توسط شرکت مایکروسافت طراحی و ارائه شده است. اکسل را می توان به عنوان یکی از پرکاربردترین نرم افزار های تجاری در جهان در نظر گرفت.
این نرم افزار را به عنوان یک نرم افزار صفحه گسترده در نظر می گیرند . که می تواند داده ها را در ستون و ردیف هایی سازمان دهی کند . این داده ها در این ردیف ها و ستون ها از طریق فرمول هایی که در خود نرم افزار در نظر گرفته شده دستکاری می شود . و به این ترتیب نرم افزار عملیات های متعدد ریاضی را روی آن داده ها انجام می دهد.

داده هایی که در این برنامه کاربردی وارد می شوند می توانند از هر نوعی باشند. اعداد، متن ها، جدول ها و نمودار های مختلف را می توان در اکسل جمع آوری، پردازش، محاسبه و ذخیره کرد. در نهایت هم می توان این داده ها را با توجه به کاربردشان به اشتراک گذاشت.
بنابراین در معرفی نرم افزار اکسل می توان آن را یک نرم افزار محاسبه گر کامپیوتری هم در نظر گرفت. طیف عملکرد ها و کاربردهایی که برای اکسل وجود دارد بسیار گسترده است و به همین دلیل هم این برنامه یکی از محبوب ترین برنامه ها، خصوصا در ابعاد تجاری و کسب و کارها محسوب می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیش تر با این نرم افزار، مشخصات و کاربردهایی که دارد آشنا شویم. ابتدا بهتر است گریزی به تاریخچه این نرم افزار پرکاربرد جهانی بزنیم.

خواندن مقاله : معرفی نرم افزار اکسس و کاربرد های آن + فیلم آموزشی را به شما پیشنهاد میکنیم

تاریخچه نرم افزار اکسل

اولین تاریخ انتشار و عرضه اولین نسخه رسمی این نرم افزار با نام اکسل به مدت 34 سال قبل بر می گردد. در واقع این برنامه کامپیوتری برای نخستین بار در سال 1987 اولین نسخه رسمی این نرم افزار توسط شرکت مایکروسافت منتشر و توسعه یافت.

اما برای رسیدن به نقطه شروع کار این برنامه باید کمی قبل تر رفت. برای اولین بار در سال 1982 نخستین برنامه محاسبه گر صفحه گسترده تحت عنوان Lotus 1-2-3 توسط شرکت توسعه دهنده  همکار لوتوس منتشر شد.

 نخستین ورژن های این برنامه با زبان ماکرو نوشته شده بود و تنها برای کامپیوترهای شخصی کاربرد داشت. نسخه های اجرایی روی سیستم های این برنامه توسط مایکروسافت عرضه شد. در ادامه اولین نسخه از نرم افزار اکسل برای اپل در سال 1985 توسط مایکروسافت منتشر شد.

 مشخصات گرافیکی بسیار قوی و سرعت عملکردی بسیار بالای این نسخه به سرعت شهرت یافت و این نسخه به شدت مورد توجه کاربران مکینتاش قرار گرفت. خصوصا که برنامه لوتوس برای سیستم های مکینتاش قابل اجرا نبود. در نهایت هم جدیدترین ورژن از اکسل که مختص سیستم های اجرایی مایکروسافت بود و برای ویندوز قابل استفاده بود در سال 1987 منتشر شد.
این نسخه مشخصات و قابلیت های بسیار ویژه ای داشت. رابط کاربری با گرافیک فوق سنگین و قدرت مند که به راحتی روی آخرین و به روز ترین کامپیوتر های ویندوزی قابل اجرا بود . آن را به یکی از بهترین و قوی ترین برنامه های موجود در آن دوره تبدیل کرد. در مقابل نرم افزار اکسل، لوتوس برای اجرا روی ویندوز بسیار کند بود و همین امر موجب برتری قابل توجه اکسل در رقابت با لوتوس شد.

خواندن این مقاله ادوبی مدیا انکودر برای رندر افترافکت و پریمیر

کاربری نرم افزار اکسل در سیستم های مختلف

در حال حاضر این نرم افزار دارای ورژن های متعددی است. اکسل هم اکنون هم برای سیستم عامل های ویندوز و هم برای سیستم های مک نسخه مخصوص دارد . و می توان در هر دوی این سیستم ها از این نرم افزار استفاده کرد.
علاوه بر این، نرم افزار اکسل را می توان روی گوشی هم با سیستم عامل اندروید و هم IOS اجرا و استفاده کرد. این نرم افزار شرکت مایکروسافت هم با قرار گرفتن در لیست آفیس 365 قابلیت دسترسی به صورت آنلاین و دسترسی به فضای ابری را دارد.

نرم افزار اکسل چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟

از زمان معرفی و انتشار اولین نسخه های رسمی اکسل تا کنون این نرم افزار آپدیت های متعددی داشته و قابلیت های آن به صورت چشم گیری افزایش یافته است. یکی از مهم ترین ویژگی های این برنامه، بهبود رابط کاربری این نرم افزار بود که با یک بازطراحی فوق العاده، فضایی کاربردی تر را در اختیار کاربران قرار داد.
از همه مهم تر این که اکسل به خوبی با سایر محصولات مایکروسافت از جمله مایکروسافت ورد و پاورپوینت سازگاری دارد و می توان فایل ها و داده های مختلف را بین برنامه ها به اشتراک گذاشت. این امر به مراتب کار با نرم افزار اکسل را بهبود می بخشد . و کاربران به راحتی می توانند بین این برنامه ها جا به جا شده و حرکت کنند.
در این نرم افزار ابزار های مورد نیاز برای ترسیم و ساخت نمودار های مختلف وجود دارد . که این نمودار ها خود در بخش های مختلف و برای کاربردهای متعددی از جمله تراز نامه های مالی و … کاربرد دارند. در اکسل امکان به اشتراک گذاری مستقیم و راحت داده ها نیز وجود دارد.

خواندن این مقاله : نرم افزار پاورپوینت چیست و چه کاربردهایی دارد؟ را به شما پیشنهاد میکنیم

انواع ابزار های حرفه ای نرم افزار اکسل

ابزار های حرفه ای تر این نرم افزار، ابزار های مربوط به برنامه نویسی حرفه ای است. ابزار های مرتب سازی داده ها، فیلتر های بهبود یافته، فرمول های مختلف و پیشرفته محاسباتی ریاضی و … از دیگر قابلیت ها و ویژگی هایی است که می توان در نرم افزار اکسل آن ها را جست و جو کرد.

در این نرم افزار مفاهیم اصلی شامل برگه ها یا شیت ها، ردیف ها و ستون ها و سلول ها هم مطرح می شود. این گزینه ها هم برای وارد کردن داده ها، مرتب سازی آن ها و پردازش و محاسبه کردن شان کاربرد دارند و می توان با توجه به نوع داده از آن ها استفاده کرد.

انواع ابزار های نموداری، محاسبات هیستوگرامی، استفاده از نمودار های خطی، ایجاد جداول محوری، ایجاد ماکروها، ویرایش گر ویژوال بیسیک و … از دیگر قابلیت های در دسترس در نرم افزار اکسل است. تمام این قابلیت ها را می توان برای سازمان دهی و دستکاری داده های مختلف مورد استفاده قرار داد.

خواندن این مقاله 10 پلاگین شگفت انگیز افترافکت ( Adobe After Effects )

کاربرد نرم افزار اکسل برای کسب و کار ها در یک نگاه

نرم افزار صفحه گسترده اکسل بیش از هر چیزی برای کسب و کارهای مختلف کاربرد دارد. این برنامه می تواند برای ایجاد شبکه هایی گسترده از متن، اعداد و فرمول های محاسباتی مورد استفاده قرار بگیرد. این مشخصات مورد توجه اکثر مشاغل و کسب و کارها است.
در مشاغل مختلف از این قابلیت های محاسبه ای و پردازش صفحه ای اکسل برای ثبت هزینه ها، درآمد ها، برنامه ریزی بودجه، نمودار های داده ها و اطلاعات مربوط به کسب و کار، ارائه ها و گزارش های مالی سالانه و ماهانه و ترازنامه ها استفاده می شود. این موارد تنها بخش محدودی از کاربردهای اکسل در حوزه تخصصی است.
اکسل از طرفی یکی از نرم افزار های کاربردی در حوزه تحقیقاتی و پژوهش است. دانشجویان و اساتید به صورت گسترده در مطالعات خود از این نرم افزار برای ثبت داده های خود و محاسبه آن استفاده می کنند. جدول برنامه های کاری و مواردی از این دست را می توان با کمک نرم افزار اکسل انجام داد.
این برنامه البته کاربردهای بسیار گسترده تری هم دارد و بسیاری از ویژگی های این برنامه در سطح بسیار پیشرفته تری قابل اجراست. اگر بخواهیم به صورت جزئی تمام بخش های اکسل را بررسی کنیم، به مجموعه بی نظیری از جداول، نمودارها، فرمول ها و گزینه های مختلف دیگر می رسیم.

خواندن این مقاله : معرفی نرم افزار ورد و کاربرد های آن + فیلم آموزشی را به شما پیشنهاد میکنیم

عملکرد حرفه ای نرم افزار اکسل در محاسبات خودکار داده ها

یکی از قابلیت های بسیار جالب توجه نرم افزار کاربردی اکسل مربوط به عملکرد خودکار این برنامه در جمع آوری داده ها و محاسبه آن ها می شود . اکسل را به گونه ای برنامه ریزی میکنیم که تمام داده های مورد نیاز را از یک منبع خارجی مانند فید های بازار سهام جمع آوری کند . و به صورت اتوماتیک آن ها را محاسبه کرده و داده های خروجی را ارائه دهد.
نرم افزار اکسل این کار را با کمک فرمول های هوشمندانه ای که برای مدل های مالی مختلف دارد . انجام داده و از طریق این فرمول ها و به روز رسانی های مختلف، این داده ها را در زمان واقعی محاسبه کرده و عملیات مربوط به آن ها را اجرا می کند.
به همین دلیل هم اکسل درست مانند نرم افزار ورد به یکی از برنامه های استاندارد در دنیای صنعت و کسب و کار تبدیل شده است . معمولا صفحات گسترده اکسل از طریق ایمیل برای ارسال اطلاعات و انجام محاسبات مختلف در نظر گرفته می شود . و داده ها را بین بخش های مختلف یک کسب و کار به اشتراک می گذارند.

کاربرد اکسل در برنامه نویسی

یکی دیگر از قابلیت های بسیار مهم نرم افزار اکسل در دنیای کسب و کارهای مختلف، قابلیت این نرم افزار برای برنامه نویسی حرفه ای و پیشرفته است. این برنامه را می توان به عنوان یک نرم افزار قدرت مند برنامه نویسی در نظر گرفت که قابلیت های بسیار قابل توجهی در این زمینه دارد.
برای استفاده از این ویژگی نرم افزار باید دانش ابتدایی در خصوص برنامه نویسی وجود داشته باشد. در نتیجه می توان داده های مختلف را وارد کرد و بعد از پردازش و مرتب سازی آن ها، خروجی ها را در قالب برنامه نویسی اجرا کرد.
در نتیجه کسانی که مایل به استفاده از این ویژگی های برجسته باشند، می توانند از نرم افزار اکسل برای برنامه نویسی حرفه ای استفاده کنند و از ویژگی های محاسباتی مالی قوی برنامه و فرمول های علمی پیچیده آن در کسب و کار و حرفه ای که دارند، بهره ببرند.

خواندن این مقاله طراحی صنعتی در تری دی مکس

اهمیت آموزش و یادگیری کار با نرم افزار اکسل

وجود ویژگی های مختلف و بسیار کاربردی در یک برنامه واحد، نرم افزار مایکروسافت اکسل را به یک فناوری کلیدی کاربردی در دنیای کسب و کار تبدیل کرده است. تمام این موارد اهمیت آموزش و توسعه حرفه ای کار با اکسل را پررنگ تر کرده است.
در بسیاری از کسب و کارها و در آژانس های تجاری، روی داشتن مهارت های پایه ای کار با نرم افزار اکسل تاکید می شود. حتی در زمینه تحصیلی و پژوهشی نیز اکسل یک نرم افزار بسیار مهم و پرکاربرد است. مشاغل مختلف کار با اکسل را برای انجام طیف گسترده ای از وظایف اداری خود ضروری می دانند.
در نتیجه به نظر می رسد آموزش و یادگیری کار با نرم افزار اکسل یک ضرورت غیر قابل انکار برای موفقیت در کسب و کارهای مختلف است. از آن جایی که کاربردهای این نرم افزار بسیار گسترده است و کار با آن نیاز به مهارت و آموزش دارد . استفاده از دوره های آموزشی کار با اکسل می تواند افراد را برای استفاده هر چه بهینه تر از این نرم افزار پرکاربرد به خوبی آماده کند.

5/5 - (3 امتیاز)

مطالعه بیشتر

طراحی صنعتی در تری دی مکس
بررسی جامع و مقایسه نرم افزارهای سه بعدی مایا ، تری دی اس مکس و سینما فوردی
کد نویسی در افترافکت 10 مورد از بهترین حالات افترافکت در موشن گرافیک با کد نویسی
فتوشاپ و ایلاستریتور چگونه در کنار هم قدرتمند می شوند؟
45 نکته و ترفند برای تسلط در After Effects Workflow
وی ری چیست ؟
همه چیز راجع به طراحی کارت ویزیت با فتوشاپ
نرم افزار بلندر چیست؟
تری دی مکس چیست ؟ و کاربردهای آن + فیلم آموزشی
تفاوت اینفوگرافیک و موشن گرافیک چیست؟
دوربین در Visualize سالیدورکس
نرم افزار تری دی مکس در بازی سازی
آموزش افکت های ترکیب متن و تصویر در فتوشاپ
ابزارهای ایلاستریتور چه کاربرد هایی دارند؟
ایلوستریتور چیست ؟ و کاربردهای آن + فیلم آموزشی
تفاوت ایندیزاین و ایلاستریتور در چیست؟
هر آنچه باید در مورد ساخت سند جدید در فتوشاپ بدانید
کاربرد های فتوشاپ در طراحی پوستر
معرفی کارایی ها و قابلیت های نرم افزار داوینچی
آماده سازی تصویر ساخته شده در ایلاستریتور برای افترافکت
ادوبی ایکس دی چیست ؟ و کاربرد های آن
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی نرم افزاری آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی : تیم نرم افزاری پویااندیش
نحوه یادگیری گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *