فتوشاپ چیست ؟ به همراه فیلم آموزشی

فهرست عناوین

همین الان ببین : فیلم فتوشاپ چیست ؟ 👇🏻

نرم افزار فتوشاپ

فتوشاپ چیست؟

این روز ها حرفه های هنری مختلف از نقاشی و طراحی تا هنر عکاسی حرفه ای و ترسیم طرح ها و الگو های مختلف که در زمینه های متفاوت کاربرد دارد . رویکرد متفاوتی را در پیش دارند . این رویکرد متفاوت در واقع از فناوری هایی منشا می گیرد . که در این حوزه وارد شده اند و فضای کار های هنری را به صورت کلی تغییر داده اند.

در بسیاری از زمینه ها این تغییرات جنبه مثبتی داشته اند. این فناوری ها و ابزار های مبتنی بر تکنولوژی به خوبی باعث افزایش بازدهی و کارایی شدند . با این حال اما، برخی نیز بر این باورند . که برخی از این تغییرات، ماهیت هنر را تحت تاثیر قرار داده است.

از این مسائل که بگذریم، تاثیر ورود برخی از نرم افزار های گرافیکی در دنیای هنر غیر قابل انکار است. این نرم افزار های کامپیوتری که اکثر پایه گرافیکی دارند . به خوبی توانسته بر دنیای کار های هنری مختلف مسلط شده و نحوه پیشرفت آن ها را تغییر دهد.

نرم افزار پر کاربرد در زمینه های ویرایشی

در بسیاری از موارد، این نرم افزار ها با تسهیل کردن و تسریع بخشیدن به فرایند های مختلف، مانند کار های ویرایشی، تمایل و گرایش به رشته های هنری مختلف را نیز افزایش داده است. به این ترتیب افراد بیش تری وارد دنیای کار های هنری حرفه ای شده اند.
از کار های ویرایشی حرف زده شد. یکی از این نرم افزار های پر کاربرد در زمینه های ویرایشی، که مدت زمان زیادی از وجود آن در دنیای حرفه ای می گذرد، نرم افزار فتوشاپ است. این نرم افزار بسیار تخصصی و شگفت انگیز، ابزار ها و قابلیت هایی را ارائه می دهد که به دنبال آن، به خوبی توانسته در زمینه های متعددی وارد شده و مورد استفاده قرار بگیرد.
در ادامه با بررسی ماهیت و تعریف دقیق این برنامه، گریزی نیز به تاریخچه و مبدا ظهور این برنامه می زنیم و از قابلیت ها و کارایی های که نرم افزار فتوشاپ در اختیار کاربران مختلف قرار می دهد، بیش تر مطلع خواهیم شد.

ادوبی فتوشاپ
ادیت عکس

نرم افزار Photoshop چیست؟

نرم افزار فتوشاپ به عنوان یک برنامه ویرایش گر گرافیکی شطرنجی شناخته می شود. این نرم افزار در واقع یک برنامه گرافیکی کامپیوتری است که به کاربران این امکان را می دهد تا تصاویر مختلفی را ایجاد کرده، سپس آن ها را ویرایش کنند و در نهایت نیز عکس ها و تصاویر ویرایش شده را در یکی از قالب های مختلف که در نظر دارند، ذخیره نمایند.

آن ها می توانند از این فرمت ها هم برای کاربری آنلاین و در فضای مجازی استفاده کنند و هم این که با کمک یک پرینتر یا چاپگر با کیفیت، آن ها را چاپ کنند. در نهایت عکس و تصویری با کیفیت و در ساختاری که برای شان مطلوب است را داشته باشند.
این نرم افزار با نام فتوشاپ به یک برنامه شناخته شده در سطح جهانی تبدیل شده است و کاربرد آن به عنوان یکی از استاندارد های صنعتی در نظر گرفته می شود. ابزار های متعدد این برنامه کامپیوتری، امکان دستکاری و ویرایش گسترده تصاویر و عکس های مختلف را به کاربران می دهد.

تاریخچه نرم افزار فتوشاپ

نرم افزار کاربردی فتوشاپ، یک دوره سی ساله را پشت سر گذاشته است. برای اولین بار نخستین ورژن از این برنامه توسط Adobe systems در سال 1990 منتشر شد. این ابتدایی ترین نسخه از این برنامه بود که به صورت رسمی توسط شرکت ادوبی منتشر و ارائه شد. تنها قابلیت های ساده ای برای ویرایش عکس و تصویر در این نسخه وجود داشت.

در طول دوره های متمادی، شرکت ادوبی نسخه های مختلفی از نرم افزار فتوشاپ را منتشر کرد و هر نسخه با حذف باگ های نسخه های قبلی و افزودن برخی قابلیت های جدید تر، حرفی تازه برای گفتن داشت. تا به امروز که آخرین نسخه از این نرم افزار در اواخر سال 2020 منتشر شد.

افتر فتوشاپ

تولد ایده نرم افزار فتوشاپ

البته یک نکته در این میان باید ذکر شود، آن هم تولد ایده این نرم افزار است که برای اولین بار توسط برادران نول در سال 1988 ارائه شد. برادران نول در زمینه عکاسی فعالیت داشتند و از این رو نیز ایده طراحی یک برنامه ویرایش عکس توسط آن ها ارائه شد. این نسخه اولیه امکان ویرایش های ساده ای روی تصویر اولیه را امکان پذیر می کرد.

پس از آن، شرکت ادوبی با خرید حق انتشار این برنامه، به صورت رسمی نسخه های نرم افزار فتوشاپ را تحت عنوان ادوبی فتوشاپ منتشر کرد. در ادامه بعد از خرید حق انتشار این نرم افزار توسط شرکت ادوبی، با پیشرفت کامپیوتر ها پیشرفت هایی که در حوزه عکاسی دیجیتالی صورت گرفت، تقاضا ها برای استفاده از نرم افزار فتوشاپ نیز به صورت چشم گیری افزایش یافت.

افکت های ویژه برای عکس

چه کسانی با نرم افزار ادوبی فتوشاپ سر و کار دارند؟

شاید در ابتدا تنها کاربرد و استفاده از این نرم افزار را می شد به عکاسان محدود کرد، اما در عصر حاضر، شرایط متفاوت شده و می توان گفت به نوعی تمامی افرادی که به نوعی در زمینه کار های هنری و کامپیوتری، خصوصا کار های گرافیکی فعالیت می کنند، از این نرم افزار و قابلیت های آن استفاده می کنند.

در زمینه عکاسی، عکاسان آماتور و حرفه ای به میزان بالایی از این برنامه استفاده می کنند. در کنار این افراد، کسانی که در زمینه طراحی گرافیکی و دیگر طراحی ها فعالیت دارند نیز از این برنامه استفاده می کنند. برای مثال می توان به طراحان داخلی، معمار ها و دیگر رشته های مهندسی اشاره کرد.

سایر کاربرد های فتوشاپ

در زمینه ترسیم نقاشی ها و اثر های هنری دیجیتالی نیز نرم افزار ادوبی فتوشاپ کارایی زیادی دارد. مورد دیگری که فتوشاپ در آن جا یک برنامه کاربردی محسوب می شود، در زمینه تبلیغات و بازاریابی است. شرکت های تبلیغاتی فعال در طراحی لوگو ها و تصاویر تبلیغاتی به دفعات از این برنامه استفاده می کنند.

خواندن این مقاله فتوشاپ و ایلاستریتور چگونه در کنار هم قدرتمند می شوند؟

در طراحی وب سایت و وبلاگ نیز به صورت گسترده ای از نرم افزار فتوشاپ استفاده می شود. طراحان وب برای ویرایش و اجرای کار های گرافیکی مختلف در سایت مورد نظر، به صورت گسترده ای از این برنامه استفاده می کنند. انیمیشن ساز ها نیز گروه دیگری هستند که از قابلیت های این نرم افزار در کار خود بهره می برند.

نشریه ها، چاپخانه ها، روزنامه نگار ها، ویراستار ها، هنرمندان مختلف و تمامی افرادی که به نوعی در کار خود با کار های ویرایشی کامپیوتری سر و کار دارند، به وجود این نرم افزار و قابلیت های آن نیاز خواهند داشت. همه این ها به دلیل گسترش کارایی های نرم افزار فتوشاپ است.

عکاسی دیجیتالی
خلق تصاویر فوق العاده

نرم افزار ادوبی فتوشاپ چه قابلیت هایی دارد؟

بدون شک نرم افزار فتوشاپ یکی از پر قدرت ترین، پر کاربرد ترین و محبوب ترین نرم افزار ویرایش عکس و تصویر در جهان است. این برنامه به گونه قدرت مند است و قابلیت های متنوعی را در اختیار کاربران قرار می دهد که شاید برای بسیاری از کاربران تصور جهانی بدون وجود این نرم افزار غیر ممکن باشد.

امکانات و قابلیت های این برنامه متناسب با نوع کارایی و زمینه استفاده آن متفاوت است. برای مثال اگر در زمینه عکاسی از آن استفاده شود، این برنامه ابزار های متفاوتی برای تنظیم و تغییر نور تصویر، روتوش عکس، ابزار هایی برای حذف برخی جزئیات و افزودن برخی جزئیات را دارد.

در مقابل برای اهداف دیگری مانند طراحی وب سایت یا طراحی لوگو، می توان از طریق این برنامه و ابزار های رسم طرح آن، نقاشی ها و متن های مورد نظر را روی عکس اولیه درج کرد.

امکان ترکیب بندی تصاویر و تنظیم و تفسیر کار ها نیز در این نرم افزار امکان پذیر است.

نسخه های متعدد این نرم افزار شامل چه مواردی می شود؟

هر برنامه و نرم افزاری که در حال حاضر وجود دارد و با قابلیت های گسترده ای در دسترس کاربران مختلف است، همیشه از همان ابتدا این گونه نبوده است. در خصوص نرم افزار فتوشاپ نیز اگر به سی سال قبل برگردیم، تنها یک نسخه اولیه با قابلیت های محدود را مشاهده خواهیم کرد.

در طول سال ها، این نرم افزار مسیر پیشرفت خود را پشت سر گذاشت و با به روز رسانی های مداوم، نسخه های به روز تر و کاربردی تری را ارائه داد. به صورت کلی بعد از نسخه اولیه، چند ورژن اصلی از این برنامه منتشر شد . و هر یک از این ورژن ها نیز به نوبه خود چندین نسخه با شماره گذاری های متفاوت را شامل می شوند.

مهم ترین نسخه های نرم افزار فتوشاپ شامل موارد زیر است:

ادیت حرفه ای عکس
  • نسخه CS برنامه فتوشاپ
  • نسخه CC این نرم افزار
  • ورژن Photoshop Elements
  • نسخه Light room نرم افزار فتوشاپ

طراحی لوگو

معرفی نسخه Photoshop CS

یکی از اولین نسخه های این برنامه بعد از ورژن های ساده آن، که در سال 2003 منتشر شد، نسخه CS بود. این نسخه که با شماره های متعددی در طول چند سال متمادی منتشر شد، بیش تر روی بهبود فضای کاربری برنامه و تسهیل و تسریع رابط کاربری آن متمرکز بود.

طراحان وب

به این ترتیب این نسخه ها با به روز رسانی رابط کاربری نرم افزار فتوشاپ و افزودن ابزار های تخصصی تر و پیشرفته تر، برای مدت ها به عنوان کاربردی ترین نسخه های این برنامه در دسترس کاربران مختلف قرار داشتند.

معرفی نسخه Light room

این نسخه نیز درست مانند ورژن CC، تحت سرویس Creative Cloud ارائه شد . و به عنوان نسخه اشتراکی برنامه ادوبی فتوشاپ در نظر گرفته می شد. بیش ترین کارایی این برنامه، امکان تنظیم چندین نسخه ویرایشی پیش فرض و اجرای همزمان آن روی چندین تصویر است. این مشخصه برای عکاسان حرفه ای مزیت زیادی را به همراه داشته است.

خواندن این مقاله طراحی انیمیشنی بارگذاری لوگو در افترافکت ( After Effects )

عکس های ویرایش شده

معرفی نسخه Elements

نسخه دیگری که توسط ادوبی منتشر شد، نسخه Photoshop Elements بود. این نسخه نیز کارایی های مخصوص به خود را داشت. اما وجه تمایز آن با دیگر ورژن ها، فضای کاربری راحت آن بود که برای کاربران آماتور و در سطوح مبتدی بیش ترین استفاده را داشت. با این حال از ابزار های حرفه ای و به روز نیز بهره مند بود.

ویرایش گسترده تصاویر

چرا باید کار با نرم افزار فتوشاپ را بیاموزیم؟

کار با این برنامه مزیت های زیادی دارد. مهم تر از همه این که یادگیری فتوشاپ مانند یک تیر و چند هدف است . چرا که از آن می توان در زمینه های حرفه ای متعددی مثل :

  • عکاسی ساده
  • طراحی وب سایت های حرفه ای
  • طراحی لوگو
  • انیمیشن سازی

استفاده کرد.

با توجه به ابعاد گسترده ای که کار با این نرم افزار برای کاربران فراهم می کند . قطعا یادگیری کار با نرم افزار فتوشاپ یکی از گزینه های مهمی است که به کاربران مختلف توصیه می شود. با تکیه بر تسلط کار با این برنامه، می توان در زمینه های شغلی مختلفی وارد شد و قدم های موفقیت آمیزی برداشت.

چه راه هایی برای آموزش و یادگیری این نرم افزار وجود دارد؟

برای افرادی که به کار با نرم افزار فتوشاپ علاقه دارند، مسیر های زیادی جهت آموزش و یادگیری وجود دارد. بهترین و قابل اتکا ترین مسیر که می تواند در زمینه های شغلی نیز قابل اتکا باشد . استفاده از دوره ها و کلاس های آموزشی متعددی است . که به صورت تضمینی در این زمینه برگزار می شود.

داخل این کلاس ها که از پایه تا پیشرفته برگزار می شوند . تمامی اصول کار با این برنامه آموزش داده می شود . و فرد بنا به تمایل و درخواست، در سطوح کامل قابلیت استفاده از برنامه فتوشاپ را پیدا خواهد کرد.
در مراحل حرفه ای تر می توان به صورت متمرکز روی جنبه های به خصوصی از کار با این نرم افزار کار کرد. در کنار این کلاس های آموزشی، شرکت کننده ها می توانند از منابع آنلاین و فیلم های آموزشی نیز کمک بگیرند.

علاوه بر این، کتاب های متعددی وجود دارند که تمام نکات مورد نیاز در ارتباط با نرم افزار فتوشاپ را ارائه می دهند . و می توان از آن ها در کنار دوره های آموزشی حضوری یا آنلاین استفاده کرد.

حوزه عکاسی دیجیتالی
5/5 - (2 امتیاز)

مطالعه بیشتر

هر آنچه باید در مورد ساخت سند جدید در فتوشاپ بدانید
نکات و ترفندهای ترکیب تصاویر یا Blend Mode در فتوشاپ
فتوشاپ و ایلاستریتور چگونه در کنار هم قدرتمند می شوند؟
10 پلاگین شگفت انگیز افترافکت ( Adobe After Effects )
استفاده از نرم افزار تری دی مکس در سینما
افترافکت چه کاربردی دارد ؟
نورپردازی در تری دی مکس
پریمیر چیست ؟ و کاربردهای آن + فیلم آموزشی
دوربین در Visualize سالیدورکس
بررسی جامع و مقایسه نرم افزارهای سه بعدی مایا ، تری دی اس مکس و سینما فوردی
افترافکت و 9 توانایی برتر که هر تدوینگری باید بداند
ویژگی های ایلاستریتور که با آن می توانید وارد بازار کار شوید + فیلم آموزشی
طراحی انیمیشنی بارگذاری لوگو در افترافکت ( After Effects )
ایندیزاین و فتوشاپ چه تفاوتی هایی با هم دارند؟
ایلوستریتور یا فتوشاپ مسئله این است ! تفاوت ایلاستریتور با فتوشاپ
آماده سازی تصویر ساخته شده در ایلاستریتور برای افترافکت
تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک در چیست؟
10 تا از بهترین قالب های افترافکت کدامند؟
معرفی کارایی ها و قابلیت های نرم افزار داوینچی
نرم افزار تری دی مکس در بازی سازی
نرم افزار بلندر چیست؟
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی نرم افزاری آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی : تیم نرم افزاری پویااندیش
نحوه یادگیری گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *