تاثیر خارق العاده ی گرادیان های فتوشاپ – با گرادیان Radial در عکس هایتان رنگین کمان خلق کنید

فهرست عناوین

یکی از مهمترین افکت هایی که می توان هنگام طراحی یا ادیت یک طرح یا عکس به آن اضافه کرد، ترکیبات رنگی یا افکت هایی به شکل رنگین کمان است که کاربردی بسیار گسترده در ادیت و جذابیتی خاص برای بسیاری از کاربران فتوشاپ دارد.
گرادیان های نرم افزار فتوشاپ به قدری در ایجاد این افکت قدرت مند عمل می کند که خروجی افکت رنگین کمان شما روی طرحتان، به شرط رعایت تمام نکات این مقاله، بسیار طبیعی و نزدیک به واقعیت خواهد بود.
در مقاله های گذشته به دفعات در مورد فیلتر های گوناگون و گرادیان های رنگی گسترده ی فتوشاپ صحبت کردیم. افکت رنگین کمان هم گونه ای دیگر از گرادیان های رنگی این نرم افزار است و در این مقاله قصد داریم مراحل ایجاد این افکت را بررسی کنیم.

گرادیان Radial

ایجاد رنگین کمان در فتوشاپ

همان طور که در ادامه خواهیم دید، ایجاد رنگین کمان در فتوشاپ بسیار آسان تر از چیزی است که فکر می کنید. دلیل آن را می توان این گونه توضیح داد . که فتوشاپ به صورت پیش فرض یک گرادیان رنگین کمان آماده و بسیار کاربردی در دسترس شما قرار داده است!
تنها نکته ی مهمی که لازم است بدانید، این است که در کدام قسمت فتوشاپ می توانیم به آن دسترسی پیدا کنیم و چطور به وسیله ی این گرادیان رنگین کمان ترسیم کنیم.

به خودی خود، اولین باری که از این گرادیان استفاده می کنید . رنگین کمان ، خیلی واقعی به نظر نمی رسد . اما با دنبال کردن صحیح آموزش های این مقاله، نکات مهم طبیعی این گرادیان را می آموزید.

گرادیان Radial

مراحل ایجاد رنگین کمان در فتوشاپ

استفاده از گرادیان مرحله ی اول و شروع فرایند ترسیم رنگین کمان است.
پس از این مرحله و اتمام فرایند ترسیم گرادیان، خواهیم آموخت که چگونه یک فیلتر هوشمند و یک ماسک لایه را با یک دیگر ترکیب کنیم تا خروجی طرح رنگین کمان تا حد ممکن طبیعی جلوه کند.
لطفا به این موضوع توجه کنید که تمام نکات آموزشی این مقاله هم با Photoshop CS6 و هم با Photoshop CC  کاملا سازگار است اما باز هم به شما توصیه می کنم که از نسخه ی CC فتوشاپ استفاده کنید.
در این دو تصویر، تاثیر و خروجی گرادیان رنگین کمان را می بینید.
تا پایان این مقاله ی آموزشی خواهیم آموخت که چگونه می توان ظاهر اولیه ی گرادیان رنگین کمان را تا حد ممکن تغییر داد . و آن را به عنوان یک گرادیان از پیش آماده در محیط فتوشاپ ذخیره کرد.
پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

ابتدا تصویر مورد نظر خود را در محیط نرم افزار باز کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله ی اول ایجاد گرادیان های فتوشاپ :

یک لایه جدید روی عکس خود ایجاد کنید

اولین قدم در مسیر افزودن گرادیان رنگین کمان به تصویر مورد نظر مان، باز کردن یک layer جدید روی لایه ی تصویر است. لایه ی جدید این امکان را در دسترس ما قرار می دهد که رنگین کمان و تمام تنظیمات، افکت ها و ماسک های آن را در محیطی سوای تصویر اصلی ایجاد کنیم.
در حال حاضر اگر به پنل Layers خود نگاه کنیم، خواهیم دید که فتوشاپ تصویر اولیه ی ما را به عنوان لایه ی Background می شناسد، و فعلا تنها لایه ی موجود در محیط طراحی ماست.

گرادیان Radial

 
مرحله 2-1

حال زمان آن است که naw layer یا لایه جدید خود را ایجاد کنیم. ما قصد داریم که به طور هم زمان هم لایه ی جدید را اضافه کرده و هم نام آن را تغییر دهیم.
به این منظور، دقیقا زمانی که قصد کلیک کردن روی آیکون New Layer در نوار ابزار پایین پنل Layers را دارید. هم زمان کلید (Alt (Win) / Option (Mac را روی کیبرد خود فشار و نگه دارید.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-1

پس از انجام این کار خواهید دید که فتوشاپ پنلی تحت عنوان New Layer رابرای شما نمایش می دهد.
من قصد دارم لایه ی جدید را Rainbow نام گذاری کنم. حال پس از وارد کردن نام جدید در کادر name روی گزینه ی OK کلیک کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله 4-1

حال اگر مجددا به پنل لایه های خود نگاه کنیم، خواهیم دید که لایه ای جدید تحت عنوان Rainbow در بالای پنل ظاهر شده است.

گرادیان Radial

 
مرحله ی دوم:

انتخاب ابزار Gradient Tool

در این مرحله باید از طریق پنل Tools که در سمت چپ نرم افزار فتوشاپ شما قرار دارد ابزار Gradient Tool را انتخاب کنید.

گرادیان Radial

مرحله ۳:

از Gradient Picker استفاده کنید

پس از انتخاب ابزار Gradient Tool، در قسمت بالای محیط نرم افزار فتوشاپ و از سمت چپ نوار ابزار options مستطیل کوچک گرادیان را پیدا کنید و با کلیک کردن روی فلش کوچک کنار آن داشبورد گرادیان ها را باز کنید
این داشبورد اصطلاحا Gradient Picker خطاب می شود. دقت داشته باشید که روی مستطیل گرادیان کلیک نکنید.

چرا که با این کار به نا خواست پنل Gradient Editor را باز خواهید کرد. در این مرحله ما تنها به گزینه های Gradient Picker احتیاج داریم؛ به همین جهت تنها روی فلش کوچک کنار آن کلیک کنید، نه خود مستطیل .

گرادیان Radial

مرحله ی چهارم:

استفاده از گرادیان Special Effects روی تصویر
دقیقا زمانی که داشبورد Gradient Picker را باز می کنید، آیکون های کوچکی از انواع گرادیان های مختلفی را که فتوشاپ به طور پیش فرض در اختیارتان می گذارد و شما نیز می توانیم آن را برای طرح خود انتخاب کنید، مشاهده خواهید کرد.
اگر که پیش از این هیچ گرادیان دیگری را طراحی و ذخیره نکرده اید، در حال حاظر تنها گرادیان های پیش فرض فتوشاپ برای شما قابل مشاهده خواهد بود. به همین دلیل فعلا گرادیان رنگین کمان مورد نیاز ما در بین گرادیان های موجود در این مجموعه نیست . اما امکان افزودن آن در بین گزینه های این داشبورد است.
برای دسترسی به آن باید در مجموعه Special Effects گرادیان مورد نظرتان را ایجاد کنید. این کار فرایند بسیار ساده ای دارد . و تنها کاری که باید انجام دهیم بارگذاری Special Effects قرار داده شده در منوی این داشبورد است.
برای انجام این کار، روی آیکون چرخ دنده که در گوشه ی بالا سمت راست داشبورد Gradient Picker قرار گرفته است، کلیک کنید.

گرادیان Radial


مرحله 2-4

با انجام این کار یک منو با گزینه های مختلف مربوط به گرادیان ها برای شما نمایش داده خواهد شد.
در بین گزینه های انتهای  لیست گزینه ای تحت عنوان Special Effects را وجود دارد. روی آن کلیک کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-4

پس از کلیک کردن روی این گزینه بلافاصله فتوشاپ پنلی را باز خواهد کرد که در آن از شما سؤال می شود، آیا می خواهید گرادیان های فعلی را با موارد جدید تر جایگزین کنید یا این که تنها گزینه های جدید تر به لیست شما اضافه شود.
دقت کنید که ما تنها می خواهیم این مود جدید گرادیان به مجموع گزینه های قبلی ما اضافه شود و در عین حال تمایل داریم که تمام گزینه های پیش فرض نیز کماکان در دسترس ما باشند. به همین دلیل باید روی گزینه ی Append کلیک کنید.

گرادیان Radial

مرحله ی پنجم:

گرادیان Russell’s Rainbow را انتخاب کنید.
حال پس از اضافه شدن گزینه ی جدید در داشبورد Gradient Picker ، گرادیان رنگین کمانی Russell را انتخاب کنید. در حال حاضر این گرادیان باید به عنوان آخرین آیکون کوچک داشبورد شما قابل رویت باشد.

خواندن این مقاله ادوبی مدیا انکودر برای رندر افترافکت و پریمیر

اگر گزینه ی Tool Tips در پنل Preferences فتوشاپ شما پیش از این فعال باشد (این گزینه به طور پیش فرض فعال است)، هنگامی که آیکون ماوس خود را روی آیکون کوچک گرادیان ها حرکت می دهید، نام یکایک گرادیان ها ظاهر می شود.

به همین ترتیب پس از رویت گرادیان مورد نظرتان بر روی آیکون کوچک آن دو بار کلیک کنید . تا گرادیان رنگین کمان Russell برای شما انتخاب شود . و به طبع آن داشبورد Gradient Picker نیز بسته شود.

گرادیان Radial

 
مرحله 2-5

اگر در حال حاضر کنجکاو هستید . که بدانید گرادیان Russell’s Rainbow خروجی اش به چه شکلی خواهد بود . بر روی آیکون مستطیلی کوچک پیش نمایش گرادیان که در بالای نوار ابزار Options قرار گرفته کلیک کنید.
این بار، بر خلاف دفعه ی گذشته، بدون هیچ محدودیتی می توانید، روی آیکون مستطیل شکل ابزار gradient کلیک کنید و احتیاجی به کلیک کردن روی فلش کوچک داشبورد کنار آن که پیشتر استفاده کردیم، نیست.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-5

با این کار پنل Gradient Editor برای شما باز خواهد شد. می بینید که ترکیب رنگ های آخرین گرادیانی را که انتخاب کردید . در نوار افقی بزرگی که در قسمت انتهایی پنل Gradient Editor قرار دارد، برای شما نمایش داده می شود.
اگر کمی توجه کنید متوجه خواهید شد که بیش تر گرادیان Russell’s Rainbow کاملاً شفاف و بی رنگ است. رنگ های رنگین کمان شما تنها در نزدیکی لبه ی سمت راست نوار افقی قرار دارند.

گرادیان Radial

 
مرحله 4-5

چون ما به هیچ وجه قصد نداریم المان های گرادیان را تغییر دهیم . یا ویرایش کنیم، برای بستن پنل Gradient Editor بدون ایجاد هرگونه تغییر، باید روی دکمه Cancel کلیک کنیم.

گرادیان Radial

مرحله ی ششم:

مود گرادیان را روی حالت Radial قرار دهید
فتوشاپ به طور پیش فرض مود گرادیان های مورد نظر شما را به سبک خطی یا linear رسم می کند. برای ترسیم رنگین کمان، این مود به هیچ عنوان مناسب نیست. به همین دلیل ما برای رسم چنین گرادیانی باید مود این ابزار روی حالت Radial تنظیم کنیم.

در نوار ابزار option ، اگر به سمت راست داشبورد Gradient Picker  دقت کنید، پنج آیکون کوچک مربعی شکل را مشاهده خواهید کرد. هر یک از این آیکون ها یک سبک متفاوت گرادیان را در دسترس شما قرار می دهند که هر کدام طرح گرادیان خاص و با کاربردی مشخص را در اختیار شما قرار می دهند.

اگر دقیق تر بگوییم از چپ به راست ما گزینه هایlinear ، Radial، زاویه یا Angle، بازتاب شده یا Reflected و Diamond را در اختیار داریم. برای ترسیم گرادیان گرد یا رنگین کمان مانند، باید روی آیکون Radial (آیکون دوم از سمت چپ) کلیک کنید.

گرادیان Radial

مرحله ۷:

لطفا به این نکته توجه داشته باشید ترسیم گرادیان Radial به وسیله ی ابزار Gradient Tool فتوشاپ یک فرایند دو مرحله ای، اما ساده می باشد. در ابتدای فرایند رسم گرادیانت، برای انتخاب نقطه شروع گرادیانت روی منطقه ی مناسب در تصویر مورد نظرمان کلیک می کنیم اما دکمه ی کلیک چپ را رها نمی کنیم.
با این کار این نقطه به مرکز شیب تبدیل خواهد شد. در مرحله ی بعد، در حالی که هنوز کلیک راست را پایین نگه داشته ایم، ماوس را از نقطه ی شروع گرادیان به سمت پایین حرکت می دهیم تا شعاع گرادیان را تعیین کنیم. هرچه ماوس را بیشتر به سمت پایین بکشیم گرادیان رنگین کمان ما بزرگ تر می شود.
اگرچه در کل ترسیم گرادیان در فتوشاپ بسیار ساده است . اما از طرفی اضافه کردن رنگین کمان به یک تصویر و واقعی جلوه دادن آن تا حد امکان فرایندی نسبتا پیچیده است. یکی از دلایل این پیچیدگی ها مربوط به این است که اندازه و موقعیت رنگین کمان و واقعی به نظر رسیدن آن کاملا وابسته به محل شروع و طریقه ی رسم گرادیان توسط شماست.

گرادیان Radial

گرادیان های رنگین کمان خود را در فتوشاپ ترسیم کنید.

برای این که این موضوع را بهتر درک کنیم، روی یک نقطه تصادفی در تصویر کلیک کرده و آن را به عنوان نقطه شروع و مرکز گردایانمان انتخاب می کنیم. سپس، در حالی که کلیک چپ ماوس خود را همچنان پایین نگه داشته ایم، با فاصله ی کمی از نقطه شروع درگ می کنیم. از آن جا که در حال ترسیم گرادیان Radial یا گرد هستیم، جهتی که درگ می کنیم هیچ تاثیر محسوسی روی گرادیان ما نخواهد داشت.

گرادیان Radial

مرحله 2-7

 در ابتدای فرایند رسم، تنها یک خط باریک خاکستری رنگ که به دلیل کلیک کردن و درگ کردن ما ایجاد می شود را خواهیم دید.
سپس زمانی که کلیک چپ ماس خود را رها می کنیم، فتوشاپ گرادیان مورد نظر ما را ترسیم می کند؛ و حالا می توانیم نتیجه ی تشکیل گرادیان را بینیم.
نکته ی خوب این است که ما توانسته ایم یک گرادیان رنگین کمانی را ترسیم کنیم . اما خبر بد؟ خیلی کوچک است و دقیقا منطقه ای نیست که می خواستیم رنگین کمان تشکیل شود.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-7

از آن جا که این مدل گرادیان طرحی نیست که می خواستیم، با رفتن به منوی Edit در بالای صفحه و انتخاب گزینه ی Undo Gradient ، گرادیان را از بین می بریم. یا در روشی کوتاه تر می توانید با استفاده از کلید های میانبر (Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac نیز گرادیان را پاک کنیم. هر دو روش عملکرد یک سانی دارند، اما از آن جایی که به احتمال زیاد شما باید تا قبل از اتمام کار چندین بار گرادیان خود را پاک کنید و مجددا رسم کنید، کلید های میانبر کیبرد شما بهترین و سریع ترین راه حل هستند.

گرادیان Radial

 
مرحله 4-7

این را بدانید که ترسیم رنگین کمان برای هر تصویر منطقه ی شروع متفاوتی خواهد داشت؛ اما گرادیانی که برای تصویر فعلی خود نیاز داریم، رنگین کمانی است که قوس آن از درختان عبور کند.
به همین دلیل نقطه ی شروع گرادیان خود را زیر درخت بزرگ تر انتخاب می کنیم و سپس با درگ کردن تا بالای تصویر گرادیان را تا آسمان و روی ابر ها گسترش می دهیم.

گرادیان Radial

 
مرحله 5-7

 پس از شروع گرادیان از زیر درخت، زمانی که به نقطه ی مناسب در بالای تصویر رسیدیم کلیک چپ ماوس خود را رها می کنیم تا فتوشاپ گرادیان را رسم کند؛ این بار مطمئنا نتیجه ای بسیار بهتر خواهیم گرفت.

گرادیان Radial

مرحله ی هشتم:

حالت ترکیب لایه ی Screen  را انتخاب کنید.
اگر گرادیان رنگین کمان را توانسته ایم در موقعیت مناسبی قرار دهیم، این بدان معناست که تا به این جای کار پیشرفت خوبی داشته ایم. البته مسلما رنگین کمان ما در حال حاضر خیلی واقعی به نظر نمی رسد.
یکی از مشکلات فعلی در طرح ما این است که گرادیان جلوی عکس را گرفته و بخشی از تصویر زمینه ی ما را پوشانده است.
بنابراین در قدم بعدی باید آن را به گونه ای با تصویر ترکیب کنیم و برای این کار می توانیم حالت ترکیب لایه را با استفاده از Rainbow تغییر دهیم.

به همین خاطر به سراغ گزینه Blend Mode که در قسمت بالا و سمت چپ پنل Layers قرار دارد می رویم. این گزینه به طور پیش فرض، روی حالت Normal تنظیم شده است.
برای تغییر آن روی گزینه ی Normal  کلیک کنید تا لیستی از سایر حالت های blend mode برای شما نمایش داده شود و حال از این لیست گزینه ی Screen را انتخاب کنید.

خواندن این مقاله استفاده از نرم افزار تری دی مکس در متریال دهی

گرادیان Radial

مرحله 2-8

پس از تغییر حالت blend mode از normal به Screen گرادیان خود را به شکلی نسبتا متفاوت خواهید دید.
کاملا مشخص است که رنگین کمان شما اکنون به شکل بهتری با تصویر ترکیب شده است.

 

مرحله ی نهم:

تبدیل لایه به Smart Object در پنل layers

اگر کمی دقت کنید متوجه خواهید شد که مشکل دیگر رنگین کمان این است که بافت ترکیب رنگ ها یا مقاطعی که رنگ ها به یکدیگر می پیوندند، خیلی طبیعی به نظر نمی رسد. باید بافت این نواحی را کمی یک نواخت تر و پیوسته تر کنیم و این امر به آسانی با تار کردن گرادیان قابل انجام است.
به همین دلیل گرادیان رنگین کمان را با استفاده از فیلتر Gaussian Blur تار خواهیم کرد. اما قبل از این کار، باید لایه ی Rainbow را به Smart Object تبدیل کنیم.
با انجام این کار، فیلتر Gaussian Blur به عنوان یک فیلتر هوشمند استفاده می شود و این امکان را به ما می دهد که در صورت لزوم به عقب برگردیم و تنظیمات را تغییر دهیم.
برای تبدیل لایه Rainbow به یک Smart Object، کافیست که روی لایه ی مورد نظر در پنل Layers فرایند کلیک راست (Right-clicking) در ویندوز و Control-clicking در مک را انجام دهید و گزینه ی smart object را انتخاب کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله ی دهم:

از فیلتر Gaussian Blur استفاده کنید
پس از آن که ما لایه ی گرادیان را به Smart Object تبدیل کردیم، وقت آن است که برای طبیعی تر شدن رنگین کمان از فیلتر های فتوشاپ استفاد کنیم.
به منوی Filter بروید و روی زبانه ی Blur کلیک کنید. سپس از داشبورد باز شده گزینه ی Gaussian Blur را انتخاب کنید.

گرادیان Radial

مرحله 2-10

سپس خواهید دید که پنل Gaussian Blur برای شما به نمایش درمی آید . مشاهده می کنید که در پایین پنل، اسلایدر Radius قرار دارد.
اسلایدر را به سمت راست درگ کنید و هم زمان به تصویر نیز دقت کنید. هرچه بیش تر درگ می کنید، بافت ترکیب رنگ ها در رنگین کمان کمی مبهم تر و مقاطعی که رنگ ها به یکدیگر می پیوندند طبیعی تر می شود. در واقع این نواحی کمی تار تر می شود.

میزان تار شدن یا یک نواخت شدن نواحی ترکیب رنگ ها بیش تر به اندازه ی گرادیان شما بستگی دارد؛ بنابراین مقدار عدد مشخصی برای این بخش نمی توان تعیین کرد. در این پروژه با یک تصویر یا گرادیان نسبتاً بزرگ کار می کنیم.
بنابراین اگر مقدار Radius را حدودا ۵۰ پیکسل تعیین کنیم خروجی خوبی خواهد داشت. اما به یاد داشته باشید ممکن است بسته به اندازه و ظاهری که در نظر دارید . مقدار مناسب این گزینه متفاوت باشد.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-10

زمانی که از افکت راضی بودید، روی دکمه OK کلیک کنید . تا پنل بسته شود. پس از لحاظ کردن فیلتر، گرادیان رنگین کمان ما به شکل زیر در خواهد آمد.

گرادیان Radial
 
مرحله 4-10

از آن جایی که ما فیلتر Gaussian Blur را نه برای یک لایه معمولی بلکه برای یک Smart Object استفاده کردیم .gaussian blur به طور خودکار به یک فیلتر هوشمند تبدیل شد. بنابراین در پنل layers می توانیم Gaussian Blur را که در زیر لایه Rainbow قرار گرفته است، به عنوان یک فیلتر هوشمند ببینیم.

فایده اصلی استفاده از فیلترهای هوشمند نسبت به فیلترهای معمولی به این موضوع معطوف می شود . که تحت هر شرایطی فتوشاپ این امکان را در دسترس ما قرار می دهد . که به راحتی مراحل را به عقب برگردیم و تنظیمات آن را تغییر دهیم.

اگر می خواهید تنظیمات Radius را مجددا تغییر دهید . یا مقدار متفاوتی از آن را روی گرادیان خود امتحان کنید. تنها کافیست بر روی عبارت Gaussian Blur در پنل layers دو بار کلیک کنید . تا مجددا پنل فیلتر برای شما نمایش داده شود.

گرادیان Radial

 

مرحله ی یازدهم:

Layer Mask
یکی دیگر از مشکلاتی که جلب توجه می کند . این است که در قسمت پایین تصویر پس زمینه، رنگین کمان تا انتهای تصویر به شکلی غیر طبیعی امتداد می یابد.
ما به راهی برای از بین بردن قسمت پایین گرادیان نیاز داریم . تا رنگین کمان فقط در آسمان قابل مشاهده باشد.

فتوشاپ مانند همیشه راه حل را در اختیار ما قرار داده است. ما به راحتی می توانیم این اصلاحات را با استفاده از layer mask انجام دهیم. برای افزودن یک ماسک، باید روی نماد Layer Mask در پایین پنل Layers کلیک کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله 2-11

تا به این جا مسلما به نظر می رسد که هیچ اتفاقی نیفتاده است . اما با این حال در پنل layers می توانیم آیکون مستطیل سفید پیش نمایش لایه ی smart mask را در سمت راست لایه ی Rainbow مشاهده کنیم. توجه کنید که تصویر مستطیلی شکل لایه ی mask دارای مرزها یا حاشیه های برجسته ی سفید رنگ در دور تا دور است.
این حاشیه یا کادر سفید رنگ به ما نشان می دهد که اکنون لایه ی mask انتخاب و هر تغییری روی آن لحاظ می شود . نه خود لایه ی اصلی.

گرادیان Radial

مرحله ی دوازدهم:

رنگ background را روی سیاه تنظیم کنید.
در این مرحله، قصد داریم برای مخفی کردن قسمت هایی از رنگین کمان که نباید دیده شود، از Foreground to Transparent فتوشاپ استفاده کنیم . اما برای این که این ابزار به درستی کار کند، ابتدا باید مطمئن شویم که رنگ Foreground ما روی سیاه تنظیم شده باشد.

ما می توانیم رنگ های فعلی تنظیم شده برای Foreground و Background مان را در دو آیکون مربع شکلی که در پایین پنل Tools قرار گرفته است، مشاهده کنیم.
اگر Foreground یا Background روی رنگی به جز سیاه و سفید تنظیم شده است . حرف D را روی صفحه کلید خود فشار دهید تا به سرعت رنگ های این دو آیکون را به حالت پیش فرض برگردانید.
با این کار، رنگ Foreground سفید و رنگ Background سیاه تنظیم می شود. سپس، این بار حرف X را روی صفحه کلید خود فشار دهید . تا رنگ ها جا به جا شود و این بار رنگ Foreground سیاه تنظیم شود.

گرادیان Radial

 
مرحله ی سیزدهم:

این بار از گرادیان Foreground to Transparent استفاده کنید
پس از تنظیم رنگ Foreground روی سیاه، به سراغ نوار ابزار options در بالای صفحه بروید . و یک بار دیگر بر روی فلش کوچکی که در سمت راست کادر یا داشبورد گرادیان قرار گرفته است، کلیک کنید.

گرادیان Radial

 
مرحله 2-13

با این کار فتوشاپ مجدداً پنل Gradient Picker را برای شما نمایش می دهد. اما این بار باید گرادیان Foreground to Transparent را با دوبار کلیک کردن روی آیکون کوچک آن ( که در ردیف اول و گزینه ی دوم از سمت چپ قرار گرفته است ) انتخاب کنید

گرادیان Radial

مرحله ی چهاردهم:

مود گرادیان را روی حالت Linear  قرار دهید
دقیقا بر عکس دفعه ی قبل، به جای ترسیم گرادیان شعاعی یا Radial برای رنگین کمان، این بار باید گرادیان خطی یا Linear رسم کنیم.
برای تغییر مود گرادیان از شعاعی به خطی، باید دقیقا مطابق شکل زیر روی آیکون گرادیان Linear در نوارابزار options کلیک کنید.

گرادیان Radial

مرحله پانزدهم:

گرادیانتان مورد نظرتان را روی Layer Mask رسم کنید
اگر تا به اینجا مطابق آموزش ها پیش رفته باشید . پس از انتخاب گزینه Foreground to Transparent gradient ، رنگ سیاه به عنوان رنگ Foreground شما و سبک گرادیان مورد نظرتان نیز روی Linear تنظیم شده است. حال، برای پنهان کردن بخشی از رنگین کمان که در پایین تصویر و نقاط نادرست قابل مشاهده است . تمام کاری که باید انجام دهیم، ترسیم یک گرادیان linear از خط افق تا بالای رنگین کمان است.

خواندن این مقاله ایلوستریتور برای انیمیشن سازی با افترافکت

به این ترتیب پیش بروید. ابتدا با کلیک کردن روی یک نقطه ی مشخص، درست در زیر آسمان و روی خط افق شروع می کنیم.
در همین حین، کلید Shift خود را فشار داده و نگه می داریم . و مستقیم رو به بالا درگ می کنیم. فرایند درگ کردن را تقریباً تا بالای رنگین کمان ادامه می دهیم.
نگه داشتن کلید Shift هنگام درگ کردن گرادیان، باعث می شود تا زوایایی را که می توانید گرادیان را تحت آن رسم کنید . محدود شود و رسم آن را به شکل صاف و به صورت نسبتا عمودی، آسان تر می کند.

گرادیان Radial

 
مرحله 2-15

پس از ادامه خط گرادیان تا منطقه ی مناسب، کلیک چپ ماوس و دکمه ی Shift را نیز رها می کنیم. حال مشاهده می کنیم که فتوشاپ گرادیان را این بار روی لایه ی mask رسم کرده . و نتیجه این فرایند در تصویر روبرو کاملا واضح است.
قسمت پایین رنگین کمان ( بخشی که روی زمین به شکل نادرستی ادامه پیدا کرده بود . ) به طور کامل ناپدید شده است .
می بینید که رنگین کمان به شکل طبیعی تری است . و در حالی که از خط افق به سمت آسمان و بالای تصویر حرکت می کنیم، روشنایی و وضوح آن افزایش می یابد.

گرادیان Radial

 
مرحله 3-15

اگر در پنل Layers به آیکون کوچک لایه ی mask خود نگاه کنیم، می توانیم اتفاقی که برای گرادیان جدید افتاده را راحت تر درک کنیم . قسمت سیاه رنگ در پایین و روی منطقه ای قرار گرفته است که اکنون رنگین کمان کاملاً زیر آن کاملا پنهان شده است.

ناحیه سفید رنگ نیز در قسمت فوقانی و جایی قرار دارد . که رنگین کمان ۱۰۰٪ قابل مشاهده است.
ناحیه ی بین دو قسمت سفید و سیاه نیز ، دقیقا آن قسمت است که رنگین کمان به تدریج و آرام آرام قابل مشاهده می شود.

گرادیان Radial

مرحله ی شانزدهم:

نواحی غیر ضروری رنگین کمان را مخفی کنید (این مرحله کاملا اختیاری و برای هر چه طبیعی تر شدن خروجی ماست)
در این قسمت از گرادیان Foreground to Transparent استفاده کردیم.
دلیل این موضوع را اینگونه توضیح می دهم که گرادیان Foreground to Transparent فتوشاپ در صورت لزوم به ما اجازه ی پنهان کردن قسمت های دیگری از رنگین کمان را نیز می دهد. در حالی که گرادیان Black to White چنین آپشنی را در اختیار ما نمی گذارد.

به عنوان مثال، اگر تصویر مورد نظر ما تعداد ابر های بیشتری در آسمان و قسمت های بالای درختان داشت . و ما نیز قصد داشتیم که رنگین کمان طوری به نظر برسد که در ابرها در حال ناپدید شدن است . تنها کاری که باید انجام دهیم، این است که مجددا یک Foreground to Transparent دیگر را روی لایه ی mask رسم کنیم. اما این بار از رنگین کمان به طرف پایین تصویر.

گرادیان Radial

مرحله 2-16

پس از رسم گرادیان Foreground to Transparent جدید و زمانی که دکمه ی ماوس خود را رها می کنیم . فتوشاپ گرادیان دوم را ترسیم می کند . و این بار خواهیم دید که قسمت بالای رنگین کمان از بین می رود.
توجه کنید که این تغییر در حالی است که قسمت پایین رنگین کمان نیز هنوز پنهان است.
نکته ی جالب دقیقا همین است که تغییرات جدید هیچ تاثیری روی گرادیان و لایه ی mask قبلی نمی گذارد. تنها گرادیان دوم به سادگی به گرادیان اول اضافه و آن را اصلاح یا تکمیل می کند.

گرادیان Radial
 
 
مرحله 3-16

حال برای درک بهتر اگر دوباره به آیکون کوچک لایه ی mask نگاه کنیم، می توانیم تاثیر این مسئله را واضح تر ببینیم.
پایین و بالای کادر نیز با رنگ سیاه پر شده است و ترکیب دو گرادیان را نشان می دهد.

گرادیان Radial

 
مرحله 4-16

البته در این تصویر ابر زیادی بالای درخت وجود ندارد. بنابراین با رفتن به منوی Edit و انتخاب گزینه ی Undo Gradient یا با فشار کلید های میانبر (Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac روی کیبرد گرادیان دوم را خنثی و بلا اثر می کنیم.

گرادیان Radial

 
مرحله 5-16

همچنین می توانیم بخشی از رنگین کمان را از یک طرف، برای مثال سمت راست یا چپ پنهان کنیم.
برای این کار یک گرادیان Foreground to Transparent را روی لایه mask و از لبه ی سمت راست رنگین کمان به سمت مرکز آن ترسیم می کنیم.

گرادیان Radial

 
مرحله 6-16

پس از شروع ترسیم و رسیدن به منطقه ی مورد نظر کلیک چپ ماوس خود را رها می کنیم.
حال به نظر می رسد که رنگین کمان هنگام حرکت از راست به چپ یا از سمت راست تصویر به سمت مرکز آسمان محو می شود.

گرادیان Radial

 
مرحله 7-16

مجددا می بینیم، این گرادیان هم افکتی نیست که تصویر ما را طبیعی تر و زیباتر جلوه دهد. هدف از رسم تمام این گرادیان ها در لایه ی mask این است که فقط چند نمونه از گرادیان هایی که می توانیم رسم کنیم را نشان دهیم . و با دلیل بگوییم که چرا گرادیان Foreground to Transparent . می تواند هنگام رسم رنگین کمان، انتخاب بهتری نسبت به گرادیان استاندارد و پیش فرض Black to White باشد.
حال مجددا با فشار دادن کلید های میانبر (Ctrl+Z (Win) / Command+Z .(Mac بر روی کیبرد خود، به سرعت گرادیان دوم خود را بی اثر می کنیم.

گرادیان Radial

قبل و بعد

در پایان، به دلیل این که رنگین کمان خود را روی لایه ای جداگانه ای رسم کرده ایم، می توانیم به راحتی یک مقایسه بین قبل و بعد رسم آن انجام دهیم. برای مشاهده ی مجدد تصویر اصلی خود بدون رنگین کمان، تنها کافیست یک بار روی نماد قابل مشاهده کردن لایه یا Rainbow (چشم کوچک) در پنل Layers کلیک کنید تا به طور موقت لایه ی mask غیر قابل مشاهده شود.

گرادیان Radial

با غیر فعال شدن لایه ی گرادیان و mask، رنگین کمان نیز از بین می رود.

پایان بخش گرادیان های فتوشاپ

تاثیر گرادیان های فتوشاپ – با گرادیان Radial در عکس هایتان رنگین کمان خلق کنید

5/5 - (2 امتیاز)
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی نرم افزاری آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی : تیم نرم افزاری پویااندیش
نحوه یادگیری گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *