اینستاگرام
POUYAANDISH
باما در اینستاگرام POUYAANDISH
در ارتباط باشید .
برای ارائه درک بهتری در خصوص جذابیت یک ویدئو که خلاقیت زیادی در آن دیده می شود، باید با مفهومی به نام موشن گرافیک آشنا شویم. مفهومی که باز هم در دنیای کامپیوتر برای کاربران ارائه می شود و به آن ها برای خلق آثاری فوق العاده زیبا و جذاب کمک می کند.
برای این منظور بهتر است ابتدا با ارائه یک تعریف بهتر از این برنامه و کارایی های آن شروع کنیم و در ادامه با مرور تاریخچه آن، در ارتباط با نحوه یادگیری و مزیت های یادگیری این رشته بیش تر بگوییم. قطعا مهارت داشتن در خلق یک ویدئوی جذاب در عصری که بر پایه فناوری پیش می رود، خالی از لطف نخواهد بود.
در قدم اول باید این تکنیک را در دسته نرم افزار های گرافیکی و کامپیوتری قرار داد. در این حرفه با استفاده از دیگر نرم افزار های کامپیوتری با مجموعه ای کامل از ابزار ها و قابلیت های منحصر به فرد، امکان انجام یک پروسه کامپیوتری به خصوص فراهم می شود.
در اصل این تکنیک یک مهارت انیمیشنی است و شباهت زیادی به انیمیشن سازی دارد. با این تفاوت که اساس کار موشن گرافیک بر اساس تحرک است. در واقع، همان طور که از نام آن نیز می توان متوجه شد، این رشته به معنای گرافیک متحرک است.
تمامی جزئیات در راستای هم دیگر کار می کنند و عملکرد هم دیگر را تکمیل خواهند کرد.
این رشته نقطه تلاقی چند هنر است، طراحی گرافیکی، صدا گذاری و پویا نمایی و حرکت که به موجب آن تصاویری ثابت به یک فیلم گرافیکی متحرک تبدیل می شود. البته که مهارت کار با نرم افزار های تخصصی نیز در این زمینه یک اصل محسوب می شود.
البته در ارتباط با تعریف این مفهوم باید به این نکته اشاره کرد که الزاما تنها از تصاویر متحرک در مفهوم گرافیک متحرک استفاده نمی شود.
در واقع، موشن گرافیک باعث ایجاد تحولی چشمگیر در حوزه هنر های کامپیوتری و خلق آثار ویدئویی گرافیکی شده است. در ادامه با بررسی کارایی های این حرفه، بیش تر با مزیت های آن آشنا خواهیم شد.
یکی از موارد مشهوری که می توان به کاربرد این حرفه در آن اشاره کرد، تیتراژ اولیه فیلم معروف روانشناسی هیچکاک است. در سکانس اولیه، تصاویر متحرک گرافیکی به واسطه موشن گرافیک ساخته شده است. در این جا می توان به عمق تاثیر موشن گرافیک پی برد.
حرکت گرافیکی در واقع راهی برای برقراری یک ارتباط عمیق تر و زیبا تر با بیننده محسوب می شود و از طریق آن می توان به داستان مورد نظر عمق بخشید. در کنار این گرافیک متحرک، با افزودن کمی داستان و اضافه شدن یک موسیقی زیبا و صدا گذاری جذاب، این ویدئو های خلق شده می توانند یک پیام به خصوص را به ما منتقل کنند.
پیش از این که وارد بحث کارایی ها و زمینه های استفاده از این تکنیک کامپیوتری برویم، بهتر است کمی بیش تر با تاریخچه و نقطه شروع این قابلیت آشنا شویم. برای دستیابی به نقطه شروع استفاده از این عبارت، باید به زمان قبل از ظهور نرم افزار ادوبی افتر افکت برگردیم.
برای اولین بار، یک انیمیشن ساز معروف به نام John Whitney عبارت موشن گرافیک را مطرح کرد. می توان او را بنیان گذار این برنامه نیز در نظر گرفت. او در سال 1960 از این برنامه برای تولید تصاویر متحرک و عنوان بندی و توالی یابی فیلم های تلویزیونی استفاده کرد.
برای شروع کار در این زمینه کاربر یا طراح مورد نظر باید به صورت کامل بر مهارت های طراحی و ترسیم الگو های بصری تسلط داشته باشد.علاوه بر این ها، خلاقیت و داشتن ذهنی پویا که توانایی داستان پردازی خلاقانه ای داشته باشد، از لازمه های این کار است.
بعد از ایده پردازی های مورد نیاز و ترسیم طرح های اولیه، طراح موشن گرافیک باید الگو ها و طرح های مورد نظر خود را در نرم افزار های گرافیکی کامپیوتری که در این زمینه کارایی دارند وارد کند. در نهایت با افزودن افکت های مورد نیاز و انجام فرایند های ویرایشی متعدد، تصاویر و محتوای مورد نظر را در قالب یک محتوای متحرک و جذاب ارائه دهد.
برای ترسیم محتوا های متحرک گرافیکی مختلف، یک طراح به یک سری نرم افزار های تخصصی در این زمینه نیاز دارد. به صورت کلی نرم افزار های متعدد کامپیوتری گرافیکی می توانند در این زمینه به کار آیند. از نرم افزار های ویرایش کننده گرفته تا نرم افزار های افکت گذاری، صدا گذاری، مدل سازی سه بعدی و مواردی از این قبیل برای تولید یک گرافیک متحرک مورد نیاز است.
از جمله مهم ترین این برنامه های کامپیوتری محسوب می شوند:
نرم افزار افتر افکت یا ادوبی افتر افکت یکی از شناخته شده ترین برنامه هایی است که برای افکت گذاری های جذابی که دارد توسط طراحان موشن گرافی مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی می توان گفت این نرم افزار یکی از مهم ترین برنامه هایی است که باید به عنوان یک هنرمند در حوزه موشن گرافی روی آن تسلط پیدا کرد.
با وجودی که می توان کار تولید گرافیک متحرک را در دیگر برنامه ها نیز انجام داد، هیچ چیز به اندازه افتر افکت نمی تواند همه کاره و حرفه ای باشد و یک گردش کار مدرن را برای شما فراهم کند. از برخی ویژگی های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این موارد برخی از مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزار های مورد استفاده در این حیطه محسوب می شوند. برخی از آن ها در سطوح مبتدی تا پیشرفته کارایی دارند و برخی نیز در سطوح متوسط مورد استفاده قرار می گیرند.
همان طور که در بالا به مراتب به جذابیت و قابلیت های موشن گرافیک اشاره شد، می توان به راحتی به این درک رسید که چرا یادگیری این تکنیک می تواند به عنوان یک توصیه حرفه ای دنبال شود. یادگیری این مهارت می تواند شما را برای ورودی حرفه ای به دنیای کار آماده کند و مزیت های زیادی را به دنبال داشته باشد.
در دوره های تخصصی و کلاس های آموزشی که در این خصوص برگزار می شود و همچنین دوره های آموزشی کار با نرم افزار های تخصصی مرتبط با این تکنیک، می توان به راحتی مهارت های لازم در این خصوص را به دست آورد تا به یک ضمانت شغلی دست یافت.
دنیا بر پایه فناوری پیش می رود و کسب و کار های مختلف نیز به دنبال جذب افرادی هستند که متناسب با پیشرفت های روز پیش بروند. به این ترتیب یادگیری تکنیک های به روز و جذابی همچون موشن گرافیک می تواند شانس پذیرفته شدن در موقعیت های شغلی مختلف را افزایش دهد.